Mathijs Grijze Nederlands Kampioen turnen

mei 22, 2017 in nieuws door Redactie

Mathijs Grijze op het podium. Foto: Daniëlle van der Woude

Gorredijk | Zaterdag werden in Amsterdam de Bondskampioenschappen 4e divisie turnen heren gehouden. Björn Jonker en Mathijs Grijze, junior II niveau 7, hadden zich hier namens GV Stânfries Gorredijk voor geplaatst.

De beide heren hadden veel zin in hun finale. Tijdens eerdere wedstrijden hadden de beide heren weinig last van spanningen maar deze waren toch wel aanwezig op deze spannende finale. Mathijs opende goed op voltige, één van zijn favorite toestellen, met de hoogste score. Ook op ringen behaalde Mathijs de hoogste score. Op sprong, brug, rek en vloer turnde Mathijs goed met maar een paar kleine schoonheids foutjes. In het klassement bleef het tot de prijsuitreiking zenuwslopend spannend waar hij was geëindigd. Na 5 toestellen stond hij op een 4e plaats. Maar Mathijs wist zich naar het hoogste podium te turnen en is Nederlands Kampioen.

Mathijs Grijze (links) en Björn Jonker. Foto: Daniëlle van der Woude

Björn had een matige opening op voltige, waar hij bleef haken achter zijn voltigebroek, maar wel goed doorturnde. Op ringen, sprong, rek en vloer had Björn een goede oefening. Op de brug ging het helaas mis tijdens de ondersprong waar Björn met één arm misgreep. Hierdoor miste hij twee elementen wat hem in totaal 4 punten koste. Al met al mag Börn terug kijken op een zeer succesvol seizoen en finale wedstrijd waar hij op een keurige 13e plaats eindigde.