Malischa Kledingverhuur Gorredijk fors uitgebreid

november 6, 2014 in nieuws door Redactie

malischaGorredijk | Malischa Kledingverhuur aan de Tolhûsleane 10 in Gorredijk heeft in oktober een grote verbouwing afgerond. Het bedrijf is met maar liefst driehonderd vierkante meter uitgebreid. Deze uitbreiding was noodzakelijk om de in 2013 overgenomen kleding van de Kleansintrale onderdak te bieden.

“Ik ha ris oan it tellen west mar bij fyftjintûzend bin ik mar opholden.” Maaike Schaap schat dat de totale collectie nu ruim twintigduizend kostuums omvat in een winkeloppervlak van 850 vierkante meter. Eigenlijk is er geen nee te koop. Kleurrijke carnavalspakken, stijlvolle galakleding, een kleine honderd Pietenpakken, glitter en glamour, antiek of nieuw, de hoeveelheid is overweldigend. Oktoberfest, carnaval, dorpsfeest, toneel of een verkleedfeestje, het kan zo gek niet bedacht worden of er is wel een passende outfit te vinden bij Malischa.

Maaike en Anske Schaap reizen stad en land af om de meest bijzondere kleding op de kop te tikken. In de rekken hangen prachtige kostuums die ooit gebruikt zijn voor theater of filmopnames. Maar ook kleurrijke pakjes van een marjorettevereniging en diverse outfits afkomstig uit de carnavalstreken.

Een outfit huren bij Malischa is verre van duur. Voor maatjes tot aan 128 wordt €6,00 betaald, andere kindermaten kosten €7,50. Een outfit voor volwassenen en kinderen vanaf de basisschoolleeftijd kost €12,50. Bij sommige kostuums moet iets meer betaald worden omdat dezen na verhuur naar de stomerij gaan. De kleding kan al veertien dagen tevoren opgehaald worden en mag tot vijf dagen na het feest ingeleverd worden. Uitzondering hier op is de verhuur van kleding voor seizoengebonden kleding als Sinterklaas, kerst en Oktoberfest. Hiervoor geldt dat de kleding de eerstvolgende werkdag terug moet.

En voor wie tussen al die kleding nog niets van zijn gading kan vinden: Maaike maakt nog steeds kleding op bestelling mits ver van te voren aangevraagd. “En sa bin ik ek begûn. Op souder thús makke ik alle klean sels.” Die bescheiden kledingverhuur is in tien jaar uitgegroeid tot een van de grootste kledingverhuurbedrijven van het noorden.

Meer informatie: Malischa Kledingverhuur