Maart, sterilisatie- en castratieactie

maart 3, 2015 in column door Redactie

sterilisatie1Dit is Pucca, een zwartzilver Somali poes oftewel een soort langhaar Abessijn. Lekker buiten, het voorjaar lonkt. De dagen worden langer en de katers gaan al op stap. Op jacht naar muizen, maar zeker ook op jacht naar hun vrouwelijke soortgenoten.

Ook de poezen, zoals Pucca, willen weer meer naar buiten. Langzamerhand begint de krolsheid zijn intrede te doen. Ook Pucca wordt onrustig en miauwt af en toe klaaglijk. Ze vindt dat ze overal moet plassen, ook naast de kattenbak.
Door haar ongedurigheid eet ze ook slechter. Het wordt de hoogste tijd voor een ingreep. Voor haar eigen rust, om te zorgen dat ze niet overal gaat plassen, maar vooral omdat haar eigenaar geen kittens wil. Voor Pucca is er inmiddels een afspraak gemaakt…

Geboortegolf

Voorjaar in de lucht… voorkom een overschot aan kittens deze zomer. Elk jaar weer zitten de asielen vol met jonge katten. Leuk een nestje kittens, maar daarna?
Voorkom een geboortegolf, laat uw kat op tijd castreren of steriliseren. Ongecastreerde katers gaan in het voorjaar op zoek naar poezen en dus veel verder van huis. Ze hebben dan ook meer kans om aangereden te worden, vechten meer (vechtabcessen) en kunnen in huis gaan sproeien. Castratie voorkomt deze dingen. Krolse poezen gaan ook op stap, met dezelfde risico’s en ook zij kunnen in huis gaan plassen als ze krols zijn. De poezenpil kan een tijdelijke oplossing zijn, maar langdurig gebruik vergroot de kans op een baarmoederontsteking of melkklierproblemen. Sterilisatie is een veiliger keuze.

Sterilisatie/Castratie actie

sterilisatie2In de 2e en 3e week van de maand maart (week 11 en week 12) castreren en steriliseren wij uw kat tegen een gereduceerd tarief (inclusief pijnstilling en wondcontrole na 10 dagen). Voor €12,50 extra kan uw kat dan ook meteen gechipt worden. Buiten deze actie kost chippen €25,-.

Voorkom een overschot aan jonge kittens deze zomer. Laat uw kat op tijd steriliseren of castreren! Bel voor het maken van een afspraak met één van onze assistentes: 0513- 46 33 13.

Voor actueel nieuws en details van bovenstaande actie zijn we nog steeds te volgen op onze website www.dierenartsgorredijk.nl en onze facebookpagina: www.facebook.com/dierenartsgorredijk