LDODK/AH komt met schrik vrij en behoudt leidende positie

april 14, 2014 in sportnieuws door Redactie

logo LDODKGorredijk | De hervatting van de veldcompetitie was zondag voor zowel spelers als publiek van LDODK/AH even wennen. In een wedstrijd met twee gezichten werd HKV/Ons Eibernest ternauwernood verslagen (16-15) na een onnodig spannende eindfase. Daarmee behoudt LDODK haar leidende positie in de Hoofdklasse.

“In de pauze zei ik het nog. Deze stand is geflatteerd. Wij hebben niet goed gespeeld. Wij staan nu wel voor, maar dat komt omdat zij zo veel kansen missen.” Ondanks de 10-4 voorsprong op dat moment was Jan Sjoerd Pool er in de rust nog helemaal niet van overtuigd dat de wedstrijd een gelopen race was.

Zonder zelf goed te spelen slaagde LDODK er in de eerste helft aanvankelijk in om ogenschijnlijk eenvoudig een voorsprong van 8-0 te nemen. Er leek geen vuiltje aan de lucht. Dat lag echter vooral aan de vele gemiste kansen van de gasten uit Den Haag. Hierdoor liet LDODK zich in slaap sussen. Tegen het eind van de eerste helft toonde HKV al tekenen van herstel door in de laatste acht minuten vier keer te scoren.

De waarschuwende woorden van de LDODK-coach in de rust leken echter tegen dovemans oren gericht. “We scoren meteen na rust en dan wordt kennelijk gedacht dat het toch wel goed gaat komen. In de fase daarna maakten we veel te veel fouten. Het tempo lag te laag. We waren gewoon te slap.” HKV, dat de tweede helft voor de wind kon aanvallen, kreeg meer grip op de wedstrijd. De ballen vielen steeds makkelijker. De Hagenaren gingen weer geloven in een goede afloop en met nog tien minuten te gaan was daar de aansluitende treffer voor HKV (15-14). Vanaf dat moment was eigenlijk alles mogelijk.

Uiteindelijk wist LDODK in de slotfase toch nog de wedstrijd over de streep te trekken. Dat was vooral te danken aan Laura van Noordenburg die nadat ze Berber Buis had vervangen, met haar eerste balcontact de zo belangrijke 16-14 wist te scoren. In de laatste minuut scoorde HKV nog uit een strafworp, maar daar bleef het bij.

“Tja, slecht spelen en toch winnen. We moeten heel blij zijn met deze punten. Wij maakten behoorlijke blunders in de verdediging. Domme strafworpen tegen. En ook in de laatste minuut kan het nog misgaan,” aldus Jan Sjoerd, daarbij doelend op een onnodig schot van André Zwart vanuit een moeilijke hoek. Daardoor werd alsnog een extra aanvalskans weggegeven in de slotseconden.

Tegelijkertijd is de coach echter niet verontrust. “Ik weet dat we nu nog niet goed zijn. We hebben een zware zaalcompetitie achter de rug. Daarna hebben we bewust gas terug genomen. Twee weken helemaal niets gedaan. Er waren de nodige pijntjes die tijd en aandacht vroegen. Maar nu zitten we weer in de opbouwfase. De spelers volgen op dit moment een zwaar krachtblok. Die intensiteit wordt over een paar weken afgebouwd, zodat we de laatste competitierondes top zijn.”

Die laatste wedstrijden zullen naar alle waarschijnlijkheid zonder Marjon Visser worden gespeeld. Zij raakte in de wedstrijd tegen OVVO geblesseerd. “Ik heb een los stukje kraakbeen in mijn linkerknie. Afgelopen vrijdag is in het ziekenhuis besloten dat ik binnenkort een kijkoperatie krijg. Ik verwacht dat ik zeker een aantal weken niet kan spelen.” Voor Marjon een deja vu.

Ook vorig jaar moest zij de tweede helft van de veldcompetitie laten schieten door een blessure. “Tja, ik noem dat maar het risico van de sport. Maar het is wel balen zo, dat ik dit weer moet missen. Aan de andere kant, de momenten waarop hadden ook slechter gekund. Ik raak wel steeds geblesseerd op het moment dat we net veilig zijn.”
Maandag 21 april speelt LDODK/AH Gorredijk haar volgende wedstrijd om 14.30 uur bij Mid Fryslân/Jansma Burdaard in Reduzum.