LDODK verstevigt koppositie

mei 5, 2014 in sportnieuws door Redactie

De Hoeve/Gorredijk | Op het fraaie en door groen omgeven sportpark in De Hoeve pakte LDODK/AH Gorredijk in tegenstelling tot de thuiswedstrijd, nu wel de winst tegen De Hoeve (15-25). In een goede en gedisciplineerd gespeelde wedstrijd kwam de overwinning geen moment in gevaar. Doordat naaste concurrent Wageningen punten verspeelde, gaat LDODK nog steviger aan de leiding.

LDODK was vooraf gewaarschuwd. Immers in de thuiswedstrijd had De Hoeve laten zien in staat te zijn het LDODK knap lastig te kunnen maken. Nadruk lag vooral op het gedisciplineerd spelen, aanvallend voldoende tijd nemen en te wachten op de goede kans. “Belangrijkste voor vandaag was, dat we ons niet moesten laten verleiden door De Hoeve om snel te schieten. En dat hebben we goed gedaan.”

Betty Jansma was na afloop ingenomen met het vertoonde spel. “We gingen er van te voren van uit dat ze ook deze keer weer het spel zouden vertragen. Nu zijn we daar goed mee om gegaan.” Alleen in de beginfase van de wedstrijd bood De Hoeve enige tegenstand. Met 3-1 en 4-2 leidde de thuisploeg zelfs. Collin van der Molen, die de vakantievierende Menno Russchen verving, was in die eerste minuten niet bij de les en liet zich tot twee keer toe in de luren leggen door de slimme Leon de Vries. Later herpakte Van der Molen zich, getuige ook een fraaie doorbraak, afgerond met zijn rechterhand. “In het begin waren we even iets te gretig,” aldus Jansma.

Door twee goals op rij van Betty Jansma en doelpunten van de gebroeders Zwart kwam LDODK voor het eerst op voorsprong (5-6) en toen De Hoeve ook nog eens een strafworp miste, was de weerstand van de thuisploeg in feite al gebroken. Met gecontroleerde en lange aanvallen bouwde LDODK ogenschijnlijk eenvoudig haar voorsprong voor rust uit tot 8-13.
Ook na de pauze veranderde het wedstrijdbeeld niet. Waar menige Stellingwerver nog hoopte op een op stoom geraakte thuisploeg, waren het de gasten die door gingen met waar ze de eerste helft ook al mee bezig waren: scoren. En dat gold voor vrijwel elke speler. Alleen Markus de Boer, halverwege de tweede helft uit voorzorg gewisseld vanwege een onwillige kuit en hamstring, kwam deze keer niet op het scoreformulier terecht. Dat gold wel voor zijn vervanger. Henk Bijker bepaalde met een strafworp de eindstand op 15-25.

“We hebben vandaag als collectief gespeeld,” vertelt Jansma. “Vooral ook verdedigend pakten wij vaak al de eerste rebound. We weten dat we beter zijn en dan is het mooi dat we dat ook laten zien. Nu gewoon doorgaan.” Beide ploegen treffen elkaar woensdagavond opnieuw, dan in Gorredijk voor de halve finale van het noordelijk bekertoernooi.