Komend weekend Concours Hippique Gorredijk

juni 16, 2014 in nieuws door Redactie

Archieffoto (c) Marije Geertsma

Archieffoto (c) Marije Geertsma

Gorredijk | Voor de 44ste keer wordt bij Manege Dekema aan de Dwersfeart in Gorredijk het Concours Hippique Gorredijk gehouden. Het concours duurt van vrijdag 20 tot en met zondag 22 juni.

Het CH begint vrijdagmiddag om 17:20 uur met de Z1 dressuur gevolgd door de klassen B, L, Z2 en ZZlicht. Ook het springen in de klassen BB en B wordt verreden.

Zaterdag starten de wedstrijden om 10:00 uur in de volgorde BB-B-L-M-Z/ZZ. Vanwege het grote aantal inschrijvingen worden de dressuurwedstrijden in de klassen L1, L2 en Mi gesplitst in twee banen. De eerste groep rijdt ’s morgens, de tweede ’s middags. Beide banen hebben een apart klassement. Er zijn extra geldprijzen voor de beste combinatie in het eerste en tweede parcours.

De zondag staat in het teken van springen en dressuur in de klassen B tot en met Z. ’s Middags is er een Bixiewedstrijd voor ponyruiters van 6 tot 13 jaar. In de showrubriek Bestgaande Rijpony gaat het er om welke pony zich het best presenteert. Er wordt gekeken naar de gang van elke pony. Ook wordt ’s middags de finale gehouden van de nieuwe opgezette springcompetitie De ZuidOost Friesland Springcup.

Dit jaar worden tijdens CH Gorredijk dressuurselectiewedstrijden verreden voor de Friese kampioenschappen. Op vrijdag staan de Z-rubrieken voor paarden op de rol, zaterdagochtend gevolgd door de klassen B tot en met M. Op zondag zal de ponyjeugd in alle dressuurklassen strijden om de punten.

Het volledige programma en meer informatie is te vinden op www.chgorredijk.nl.