Junioren in de spotlights gedurende de zomermaanden

juli 8, 2014 in column door Redactie

dierenarts jul aug1Column door Dierenartsencombinatie Gorredijk

Dit is Kees. Hier een prachtig kitten van 3,5 maand. Goed in zijn vacht, schone oren, heldere ogen. Maar zo startte Kees helaas niet. Toen hij 6 weken was, kwam hij voor het eerst bij ons op consult. Ziek, snotterend, vieze oogjes, koorts en oren vol oormijt . Met een antibioticumkuur kregen we de niesziekte onder controle en met antibioticumzalf de oogjes weer schoon. Met oorzalf gingen we de oormijt te lijf.

Onstekingsremmers erbij om de koorts te remmen en te zorgen dat Kees wilde blijven eten. Want als katten ziek zijn gaan ze slechter eten of stoppen ze er helemaal mee. Al met al een behoorlijk intensieve behandeling. Voor Kees, maar ook voor zijn eigenaar. Ook de kosten van zo’n behandeling kunnen behoorlijk oplopen. Voorkómen is altijd beter dan genezen. Als moederpoes was gevaccineerd, dan had Kees al antistoffen meegekregen via de moedermelk en was hij niet zo ziek geworden. Moederpoes had ook de oormijt op haar kittens overgebracht.

dierenarts jul aug 2Kees is zonder blijvende schade hersteld. De nieuwe eigenaar heeft hem gelukkig laten vaccineren tegen katten- en niesziekte, zodat hij nu voortaan beschermd is. Inmiddels is Kees een grote, sterke, volwassen kater geworden en heeft hij er later in het jaar nog een vriendin bij gekregen: Chickie…

Preventieve controle

In de maand juli bieden wij nu voor uw jonge dier tot een leeftijd van 6 maanden, een gratis controle consult aan. We checken dan de groei, algehele ontwikkeling, het wisselen van de tanden, de vacht, het ontwormen en we beantwoorden vragen. Ook ontvangt u een tasje met leuke inhoud voor uw jonge dier, zolang de voorraad strekt.

Vakantiefoto

In juli en augustus houden we een vakantiefoto wedstrijd. Stuur een leuke, grappige, luie, zomerse, of actiefoto van uw huisdier in. Wij verwerken deze in onze diapresentatie in de wachtkamer, waar u uw eigen dier dan terug kunt zien. In september wordt de leukste foto beloond met het grote huisdierspel. Foto’s mogen digitaal worden ingestuurd naar: info@dierenartsgorredijk.nl. Wij kijken uit naar úw dier op vakantie.

Reisinformatie

Reisadviezen voor de verschillende delen van Europa zijn nog steeds verkrijgbaar aan onze balie. Ook op onze website is informatie hierover te vinden.
En voor het laatste nieuws zijn we nog steeds te volgen op www.facebook.com/dierenartsgorredijk.