Juli en augustus, zomeracties bij dierenartsencombinatie Gorredijk

juli 7, 2015 in column door Redactie

Dierenartsencombinatie Gorredijk

Vakantiefotowedstrijd

 Winnaar fotowedstrijd 2014.

Winnaar fotowedstrijd 2014.

jul aug 15 1

 

Na een zeer geslaagde fotowedstrijd vorig jaar, hebben we besloten deze te herhalen. De hele zomer kunt u de leukste vakantiefoto’s van uw huisdier(en) insturen. De winnaars krijgen in september bericht en we maken ook weer een grote fotoposter die een heel jaar in onze wachtkamer mag hangen. U kunt uw foto’s digitaal insturen: info@dierenartsgorredijk.nl

Pup/kittencontroles

Ook deze zomer weer extra aandacht voor alle pups en kittens tot een leeftijd van 6 maanden. In de maanden juli en augustus bieden wij gratis puppy/kittencontroles aan. Onze assistentes checken dan de groei, algehele ontwikkeling, het wisselen van de tanden, de vacht, het ontwormen en beantwoorden uw vragen.
Elke pup die ná 31 december 2014 geboren is, moet voor een reis naar het buitenland een Europees paspoort hebben waarin de gegevens van het dier en ook de sticker van de rabiësenting “geseald” moeten zijn. Wij checken dat ook meteen voor u. Wel graag van tevoren even een afspraak maken aan balie of telefoon: 0513-46 33 13.

Titerbepaling hond

jul aug 15 3De titerbepalingen zijn weer uitgevoerd in de laatste week van juli. Vier honden zijn getest en alle vier waren nog voldoende beschermd. Elke laatste donderdag van de maand kunt u zich hiervoor aanmelden.

Met behulp van een beetje bloed kunnen we bepalen of er nog genoeg bescherming is (genoeg antistoffen in het bloed) en of de cocktailvaccinatie nog een jaar uitgesteld kan worden. De Ziekte van Weil is wel elk jaar nodig.

Nieuwe titerbepalingen staan gepland op dinsdag 21 juli (ivm vakantie op een dinsdag) en donderdag 27 augustus. Ook hiervoor graag een afspraak maken.

 

Reisadviezen

De zomer is begonnen en daarmee ook weer de bestrijding van teken en vlooien. Gelukkig zijn er veel nieuwe producten, zoals bijvoorbeeld een tablet tegen vlooien en teken (3 maanden werkzaam!). Bescherm uw dieren goed, ook in het buitenland. Onze assistentes kunnen advies geven voor úw dier. Bescherming op maat. Voor een buitenlandreis zijn verplicht: een chip, een rabiësvaccinatie (uiterlijk 3 weken voor grenspassage) en een internationaal dierenpaspoort. Per land zijn er nog weer verschillende eisen en sommige hondenrassen mogen bepaalde landen zelfs niet meer in. Adviezen per reisgebied staan op onze website: www.dierenartsgorredijk.nl (infocentrum). Voor gedetailleerdere informatie per land kunt u terecht op: www.licg.nl onder invoereisen (Landelijk Informatie Centrum Gezelschapsdieren). Gaat uw hond niet mee, maar naar een pension, dan is ook een kennelhoestvaccinatie nog verplicht in de vorm van een neusenting.

Wij wensen u en uw huisdier een fijne, vlovrije zomer!