Jongste turnsters Stanfries verdienen 3 medailles

april 18, 2017 in nieuws door Redactie

Van links naar rechts: Ianthe Visser, Fenne Wijma, Julia Dijk, Ymre Hylkema, Rixt Lyklema, Jodee Straatman, Sinne Hut, Jelka Baarda, Maaike Lieuwes, Jildou van der Hoek.

Van links naar rechts: Ianthe Visser, Fenne Wijma, Julia Dijk, Ymre Hylkema, Rixt Lyklema.

Gorredijk | Afgelopen zaterdag was de 2e plaatsingswedstrijd voor de turnsters en recreatie gymnasten van Stanfries.

In de eerste wedstrijd deden Julia Dijk, Ymre Hylkema, Fenne Wijma, Rixt Lyklema en Ianthe Visser mee. De dames komen uit in het hoogste niveau van hun leeftjidscategorie. Na de vorige wedstijd waar 3 medailles werden uitgedeeld aan Stanfries starten ze de wedstrijd met vol goeie moed. De turnsters lieten mooie oefeningen zien en presteerden naar hun kunnen. Ianthe eindigde dan ook op een zeer mooie 2e plek, Rixt werd 4e met tevens een medaille, Fenne werd 6e, Julia 8e en Ymre 12e.

Meike Bergsma.

Tijdens wedstrijd 2 was het de beurt aan Jane Feenstra instap D2. Ze turnde een leuke wedstrijd maar door een aantal foutjes eindigde ze op de 6e plaats. In de middag was het de beurt aan Meike Bergsma de jongste turnster van Stanfries. Meike startte met een goed gevoel en turnde hele strakke oefeningen. Op vloer, sprong en brug behaalde Meike het hoogste punten aantal. Meike werd zeer verdiend 1e en mocht het hoogste podium beklimmen. Ianthe, Rixt, Fenne en Meike hebben zich na deze 2 wedstrijden weten te plaatsen voor de frieskampioenschappen die worden gehouden op 6 mei in Leeuwarden. Een hele knappe prestatie voor deze jonge turnsters. Jane is reserve.

Van links naar rechts: Sara van den Berg, Ylva Koopal, Birte Tamminga, Leah Lian Veenstra, Merle Verweij.

Namens de recreatie gymnasten deden Jodee Straatman, Jelka Baarda, Sinne Hut, Maaike Lieuwes, Jildou van de Hoek, Ylva Koopal, Sara van den Berg, Merle Verweij, Leah Lian Veenstra en Birte Tamminga mee. Ze turnden allemaal een leuke wedstrijd en hebben zich verbetert ten opzichte van de vorige wedstrijd. De meiden zijn een mooie ervaring rijker.