Jonge bands bruisen op poppodium De Skâns

maart 8, 2014 in nieuws door Redactie

Band of Brothers uit Gorredijk.

Band of Brothers uit Gorredijk.

Jupiters Playground uit Gorredijk.

Jupiters Playground uit Gorredijk.

Gorredijk | Dat De Skâns een puik poppodium kan zijn werd gisteravond, vrijdag 7 maart, bewezen door acht jonge getalenteerde popbands van Ateliers Majeur. Als rasartiesten verzorgde elke band tijdens deze MusicNight een optreden van zo’n twintig minuten. Vier van de bands kwamen uit Gorredijk.

De MusicNight werd georganiseerd om de jonge artiesten een echt podium te geven. “Dat is heel belangrijk”, zegt organisator Jelle Roeper van Ateliers Majeur, “de kick op het podium voelen is toch heel wat anders dan wekelijks oefenen met je bandcoach.”

De Skâns lijkt gemaakt voor popfestivals. Niet alleen voelden de ruim driehonderd bezoekers zich gisteravond prima thuis tussen de sta-tafels en in de warme rode ambiance, ook is De Skâns ontdekt door het professionele evenementenbureau KiK. Rik Dijkstra van KiK: “Zo moet het, lekkere muziek en een lekker sfeertje.” Wat dat betreft staat Gorredijk nog het een en ander te wachten. Vanaf eind oktober dit jaar worden door KiK zes evenementen georganiseerd onder de noemer Poppodium. “Er komt in elk geval één grote nationale artiest maar ook twee internationale tributebands.”