Jeugdige ‘militairen’ bestormen terrein vv Gorredijk

april 27, 2014 in nieuws door Redactie

bootcampGorredijk | ‘Faster, stronger, better’ zou Bootcamp dit jaar moeten zijn. En die belofte heeft de Raad van 11 van vv Gorredijk vrijdag 25 april waargemaakt. Ronduit spectaculair was de tweede editie van dit sportieve evenement voor de jeugd van de voetbalclub. Bekijk hier een prachtige impressie van deze dag.

Een zonovergoten dag, touwbanen, kletsnat uit de vijver komen, als heuse militairen legde de jeugd het parcours op de sportvelden af. De deelnemers werden natuurlijk eerst gebriefd in een tent van camouflagenetten. Vervolgens maakten zij kennis met de ‘drill instructors’ waaronder zelfs enkele beroepsmilitairen zaten.

Natuurlijk kun je niet als gewone burger over de stormbaan, er werd dan ook eerst geschminkt. Als echte soldaten met camouflagekleuren op het gezicht, kon vervolgens aangevangen worden. Door de struiken en over hindernissen kwam het parcours uit bij het vijvertje waar de brandweer er voor zorgde dat de ‘militairen’ echt nat werden. Over de palletbrug, met een touw over de sloot slingeren, in netten klauteren en tijgeren, ze kregen het echt voor de kiezen.

Op de site van vv Gorredijk schreef Foeke een uitgebreid verslag van het evenement. Dat kun je hier lezen.