Jarl Zweers van Stânfries districtskampioen jongensturnen

april 14, 2014 in sportnieuws door Redactie

Jarl Zweers.

Jarl Zweers.

Lemmer/Gorredijk | Jarl Zweers van gymnastiekvereniging Stânfries is zaterdag in Lemmer districtskampioen turnen voor jongens geworden.

Samen met Jesse Grijze kwam Jarl uit in instap niveau 12. Jarl turnde een uitstekende wedstrijd en plaatse zich voor de finale van het Nederlands kampioenschap in de vierde divisie.

Jesse Grijze turnde een goede wedstrijd maar door een val bij de sprong, zat er geen hoge klassering voor hem in.

Hidde Pietersma kwam uit in de klasse benjamin niveau 14. Hij turnde een zeer goede wedstrijd en liet progressie zien. Hiermee werd hij knap vierde.
Een stabiele wedstrijd was er van Jasper in instap niveau 14. Op voltige liet hij echter punten liggen.

Larissa van der Woude.

Larissa van der Woude.

Het lukte Larissa van der Woude zondag tijdens de halve finale dames, derde divisie, in Uithuizen niet om zich te plaatsen voor de finale om het Nederlands kampioenschap.

De Stânfriesturnster, junior supplement D, had zich tijdens het districtskampioenschap met een tweede plaats hiervoor geplaatst. Larissa liet zien dat ze op het NK thuis hoorde en turnde een uitmuntende wedstrijd. Op de sprong kon Larissa goed meekomen met de sterke tegenstanders. Op vloer en brug turnde ze een foutloze oefening.

Op de balk liet Larissa wat punten liggen maar kon haar zenuwen herpakken en viel niet van de balk. Hoewel het haar niet lukte om door te stromen naar de finale, kan Larissa terugkijken op een zeer geslaagde wedstrijd.