Jannick de Jong wordt tweede in eerste race om ONK

april 14, 2014 in sportnieuws door Redactie

Jannick de Jong in actie te Vries. (foto Fanpage Jannick de Jong0

Jannick de Jong in actie te Vries. (foto Fanpage Jannick de Jong0

Vries/Gorredijk | Grasbaanracer Jannick de Jong uit Gorredijk heeft zondag tijdens de eerste ONK (Open Nederlands Kampioenschap) grasbaan in Vries een prima resultaat behaald. Jannick ging met 15 punten, hij won al zijn series, als best geklasseerde de A finale in.

Tijdens de A finale had Jannick voor het eerst een goede start en wist meteen een gat te slaan met de concurrentie. In de tweede ronde kwam Mark Stiekema ten van waardoor er rood werd gegeven. Tijdens de herstart kwam Jannick in de problemen doordat zijn versnellingsbak het begaf: hij schoot uit de eerste versnelling. De coureur moest snel schakelen en kwam hierdoor slecht weg. Hierdoor moest hij aan een inhaalrace beginnen.

In elke ronde schoof Jannick een positie op. In de laatste bocht werd Dirk Fabriek nog ingehaald waardoor Jannick toch nog de tweede plaats wist te bemachtigen. Jeffrey Woortman pakte, net als vorig jaar, de overwinning.

De grasbaanraces werden georganiseerd door Volksvermaken Vries. Traditioneel wordt in het weekeind voor Pasen de race georganiseerd op het evenemententerrein aan de Veenweg. Zaterdag waren er de jeugd- en nationale wedstrijden. Zondag werd gestreden in de klassen Specials Nationalen, ST1 en ST2 om het Nationaal kampioenschap. Grote coryfee├źn kwamen vervolgens aan de start in de Senioren Specials, een wedstrijd die telt voor het Open Nederlands Kampioenschap.

In deze klasse bond Europees Kampioen Jannick de Jong de streed aan met onder andere Mark Siekema, Ramon Woortman, Sjoerd Rozenberg en Dirk Fabriek.