Help pake en beppe de vakantie door bij Museum Opsterlân

februari 29, 2016 in nieuws door Redactie

Museum_Opsterland.Gorredijk | Lekker logeren bij pake en beppe? En op zoek naar wat leuks? Dan is een museumbezoekje een aanrader. Bijvoorbeeld naar Museum Opsterlân in Gorredijk. In deze voorjaarsvakantie zin daar leuke turfspelletjes en een speurtocht. Woensdag 2 maart is er Junioratelier met een workshop tekenen met houtskool (14:00 tot 16:00 uur).

In de voorjaarsvakantie organiseert Museumfederatie Fryslân samen met de Friese musea en archieven voor vijftiende keer ‘Help Pake & Beppe de vakantie door’. Van dinsdag 1 maart tot en met vrijdag 4 maart worden er volop leuke en leerzame activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Kinderen van 4 tot en met 12 jaar hebben gratis toegang, op vertoon van een pake of beppe (of andere volwassene). Een overzicht van alle deelnemende culturele instellingen is te vinden op de website www.museum.frl.

Omdat het de vijftiende keer is, is het feest. Daarbij hoort natuurlijk taart vinden de medewerkers van Museum Opsterlân. Dus is er een wedstrijd turftaart of turfcupcake bakken. Aanmelden hiervoor kan via info@museumopsterlân.nl. Op vrijdag 4 maart om 14:00 uur gaan alle bakkers en juryleden proeven en beslissen wie de lekkerste turf heeft gemaakt. Meer informatie op www.museumopsterlan.nl.