Hegedyk gaat maandag op de schop voor nieuwe riolering

maart 19, 2014 in nieuws door Redactie

Gorredijk | De Hegedyk en Nijewei worden vanaf komende maandag, 24 maart, in gedeeltes afgesloten voor doorgaand verkeer. In beide straten wordt de riolering vervangen door aannemersbedrijf Vos uit Ruinerwold.

Maandag wordt begonnen op de kruising Nijewei/Hegedyk waarna de werkzaamheden zich uitbreiden naar de Hegedyk. Deze fase duurt tot 16 mei dit jaar. De totale rioleringswerkzaamheden duren naar verwachting tot september dit jaar. Telkens zijn bepaalde weggedeelten afgesloten, verkeer wordt omgeleid via de Hans de Jongwei.

Na het vervangen van de riolering zullen beide straten opnieuw ingericht worden. Aanvankelijk zou hiermee in het laatste kwartaal van dit jaar begonnen worden. Hierin is vertraging opgetreden doordat er door de aannemer een proces werd aangespannen over de aanbesteding van de werkzaamheden. “De gemeente heeft het proces glansrijk gewonnen, maar door al het gedoe hebben we helaas te veel tijd verloren”, stelt projectleider Rinze Bargerbos.

Als de nieuwe riolering er eenmaal ligt, moet de ondergrond voldoende tijd krijgen om in te klinken. Dat houdt in dat de herinrichting van de Nijewei en de Hegedyk in het voorjaar van 2015 pas kan beginnen.