Gratis e-books van de bibliotheek op smartphone of tablet

juli 11, 2016 in nieuws door Redactie

Afbeelding bij persbericht vakantiebieb 2Gorredijk | Lekker op vakantie met gratis boeken van de bibliotheek. Ook volwassenen kunnen dit jaar in de VakantieBieb terecht voor e-books, het zomercadeau van de bibliotheek.

Met de VakantieBieb-app heeft iedereen gratis toegang tot een omvangrijke selectie Nederlandse e-books gedurende de hele zomer. Voor de jeugd ging de VakantieBieb al in juni open. Vanaf 1 juli zijn ook de titels voor volwassenen beschikbaar. Er zijn dit jaar nog meer titels te downloaden, zestig in totaal, en er zijn handige leeftijdscategorieën voor kinderen aan gekoppeld.

Niet alleen voor kinderen biedt de VakantieBieb-app uitkomst, ook volwassenen komen vanaf juli aan hun trekken en hebben de mogelijkheid om dertig titels te downloaden. Romans, spannende en informatieve boeken, voor ieder wat wils. Een kleine greep uit de selectie: Vader van Karl Ove Knausgård, A.F.Th. v.d. Heijden met De helleveeg, Youp van ’t Hek in Nederland volgens Youp en Cruise van Suzanne Vermeer.

De app is gratis te downloaden op een tablet of smartphone via de App Store of Google Play Store. De geselecteerde boeken komen in de boekenkast in de app te staan. Na het downloaden is voor het lezen van de e-books geen internetverbinding meer nodig. Ideaal dus voor vakantie.

Kinderen en volwassenen met dyslexie kunnen een deel van de e-books in een aangepast lettertype lezen (ePub-versie). ‘Lotte (11) heeft dyslexie, wil nooit boeken lezen, maar leest nu voor het eerst zelf op de iPad! – een blije moeder.’
VakantieBieb kinderen: 1 juni t/m 31 augustus 2016
VakantieBieb volwassenen: 1 juli t/m 31 augustus 2016

www.vakantiebieb.nl