Gorredijk wordt kampioen met sobere overwinning

mei 8, 2017 in nieuws door Redactie

Gorredijk | Het was al lang niet meer de vraag of Gorredijk kampioen zou worden in de 4e klasse, de vraag was alleen wanneer. En vandaag was het dan zover, met een sobere overwinning op SVMH werd het kampioenschap veilig gesteld.

Dat het voetbal leeft in Gorredijk was al lang duidelijk maar de afgelopen weken steeg de kampioenskoorts naar grote hoogte. Vorige week reisde de selectie met in hun kielzog een grote schare supporters nog naar Zwaagwesteinde om zelf te aanschouwen of de Readtsjes in staat waren te stunten tegen Surhuisterveen en Gorredijk het kampioenschap te bezorgen. Dit lukte echter niet en moest de ploeg het vandaag zelf maar gaan doen tegen SVMH.

De voorbereiding van de selectie was deze week niet anders dan anders en zondag middag vertrok men richting Niebert en wederom gevolgd door de trouwe aanhang.
Bussen vol supporters, maar ook met eigen vervoer, ging het richting Groningen; waar onder heerlijke omstandigheden de kroon op het werk moest worden gezet.
Bij opkomst van de elftallen veel vuurwerk in mooi Blauw- Witte kleuren en de spanning die langzaam toenam.

Gorredijk nam meteen het heft in handen. Het spel speelde zich voornamelijk af op de helft van de gasten maar tot echt uitgespeelde kansen leidde dit niet. In de 18e minuut veerde iedereen even op als een pegel op de paal uiteen spat maar nog niet tot een treffer leidde. De bevrijdende treffer viel na ongeveer 25 minuten spelen. Goaltjesdief Mart van der Tuin zet van dichtbij de 0-1 op het bord.

Onder aanvoering van rechtsback Jan van der Leeuw bleef Gorredijk de aanval zoeken echter tot meer kansen leidde dit niet. Domper was het uitvallen van smaakmaker Jesmer de Vries aan het einde van de eerste helft. De Vries was te geblesseerd om verder te kunnen spelen en werd prima vervangen door Tristan Bijlsma.

In het tweede bedrijf was het beeld niet anders. Gorredijk viel aan en SVMH probeerde de aanvalsgolven tegen te houden en nog enige spanning in de wedstrijd te houden. Het was wederom Mart van de Tuin die een kwartier voor tijd aan alle onzekerheid een einde maakte. Van dichtbij en door de benen van de keeper schoof hij de 0-2 binnen en konden de festiviteiten losbarsten.

Na het laatste fluitsignaal van de prima leidende arbiter werd snel de terugreis aanvaard waar de ploeg op het eigen sportpark werd onthaald en gehuldigd en ook daarna bleef het nog lang onrustig in het dorp.Gorredijk is de terechte kampioen van 4B. Het speelde een solide, stabiel seizoen met goed verzorgd voetbal en in de gehele competitie viel maar één nederlaag te noteren.
Gorredijk speelt de afsluitende wedstrijd van het seizoen volgende week thuis tegen het al gedegradeerde Winsum.

Door: Boy Willems