Gorredijk wint in zeer matige wedstrijd

december 12, 2016 in nieuws door Redactie

Gorredijk | Gorredijk speelde vandaag de verre uitwedstrijd tegen Winsum en beleefde een moeizame middag. Maar eerst het goede nieuws, de ziekenboeg van Gorredijk, die de laatste tijd ruim gevuld was, begon langzaam leeg te stromen en veel spelers sloten weer aan bij de groep.Verder werd vrijdag tijdens de training bekend gemaakt dat trainer Jacob Russchen ook volgend seizoen de verantwoordelijke trainer blijft van de selectie van Gorredijk.

Maar zoals gezegd stond vandaag de uitwedstrijd tegen het laag geplaatste Winsum op het programma; de laatste overwinning van de ploeg uit de gelijknamige plaats was op 25-09. Gorredijk begon fel aan de wedstrijd; het wilde snel druk zetten en al vroeg in de wedstrijd op voorsprong zien te komen.
Echter in de drang naar voren speelden de Blauw-Witten erg slordig; het spel oogde te geforceerd en de laatste linie van Winsum bleef zonder al te veel moeite overeind.

En zoals het dan zo vaak gaat in het voetbal als je zelf niet scoort…. juist dan doet de tegenstander dat wel. In deze beginfase kwam dus juist de thuisploeg op voorsprong; uit een voorzet van de rechterkant werd de bal door de nummer 10, die in buitenspel positie stond, teruggelegd en toen was het voor de vrijstaande spits een koud kunstje om de 1-0 binnen te schieten. Gorredijk ging nog nadrukkelijker op zoek naar de gelijkmaker; maar het bleef slordig ogen; passes kwamen net niet aan, tempo was te laag en bleef Winsum loeren op de counter.

Halverwege de eerste helft viel dan toch de gelijkmaker; Bas van Veen legde de bal keurig terug op Mart van der Tuin die met deze gelijkmaker zijn koppositie in het topscoorders klassement verstevigde. Met deze gelijke stand werd de rust bereikt en mocht het geringe toeschouwers aantal zich versterken met iets warms. In het tweede bedrijf bleef Gorredijk de bovenliggende partij en was Winsum in de gehele 45 minuten slechts 2x voor doelman van der Woude verschenen.
Echter in het motortje aan Gorredijkse kant zat nog steeds zand; het bleef allemaal erg stroef lopen ondanks het vele balbezit.

Waarschijnlijk de mooiste goal van alle velden deze zondag viel in de 54e minuut; ver buiten de 16 meter kreeg Jesmer de Vries de bal; de bal die van zijn voet vertrok zat vol effect en met een prachtige curve zeilde de bal, buiten bereik van de lange goalie van Winsum, de kruising in en staan de gasten op een 1-2 voorsprong. Er was een soort “voetbal wet”dat je slechte wedstrijden ook moet winnen en zo was het precies deze middag; Gorredijk speelde ondermaats maar nam wel de drie punten mee naar huis.

Na de wedstrijd druppelde langzaam het nieuws binnen dat de directe concurrenten punten verspeelden en daarmee nam Gorredijk, zo vlak voor de winterstop, de koppositie in 4B over; volgende week moet de ploeg van Jacob Russchen nog naar Haren om het restant van de gestaakte wedstrijd uit te spelen en bij winst kan ook de 1e periode titel behaald worden.