Gorredijk wint laatste thuiswedstrijd

mei 9, 2016 in nieuws door Redactie

DSCN8701[1]Gorredijk | Net als in de uitwedstrijd (1-8 overwinning), had Gorredijk ook in de thuiswedstrijd geen kind aan SVMH. Na 90 minuten stokte de teller bij 6-1, met name in de eerste helft had de score veel hoger uit kunnen vallen. Uitblinkers aan Gorredijk zijde waren Mart van der Tuin en Jesmer de Vries. Goalgetter van der Tuin maakte zondagmiddag doelpunt nummer 28, 29 en 30 van dit seizoen. Deze doelpunten maakte hij onder andere na goed voorbereidend werk van de 16 jarige linkerspits Jesmer de Vries. De Vries vloog zijn directe tegenstander aan alle kanten voorbij, maar wist zijn sterke optreden niet te verzilveren door zelf een bal in de touwen te jagen.

De pittige thuiswedstrijd van vorige week zorgde ervoor dat Johannes Veenstra en Jorrit Bijker met een schorsing vanaf de kant toe moesten kijken. Vorige week gaf Gorredijk een zeker lijkende 4-1 overwinning op Smilde’94 weg en mocht het team uiteindelijk haar handen dichtknijpen dat de wedstrijd in 4-4 eindigde. Door dit gelijke spel van vorige week was de thuiswedstrijd van zondagmiddag voor Gorredijk om des keizers baard. De gasten uit Niebert daarentegen leek er alles aan gelegen om met de maximale score huiswaarts te keren, zij bivakkeren namelijk in de gevarenzone. Op het veld was hiervan in de openingsfase van de wedstrijd echter niets te merken.

Al binnen een minuut had Frits Borduin de score moeten openen. De na dit seizoen afzwaaiende routinier koos ervoor om in plaats van de bal zelf binnen te schieten de bal breed te geven op Gorredijk topscorer Mart van der Tuin. Een verdediger van de gasten wist de bal te onderscheppen waardoor grote kans nummer één al vlot was verkeken. De volgende kans voor de thuisploeg viel al binnen tien minuten te noteren. Het was echter wederom van der Tuin die zijn schot zag worden gekeerd door de invalgoalie van SVMH. Een minuutje later was het de beurt aan Jesmer de Vries. De Vries werd door van der Tuin alleen op de keeper afgestuurd, maar wederom wist een speler van de thuisploeg een levensgrote kans niet te verzilveren. Na drieëntwintig minuten spelen was kans nummer één voor de gasten uit het Groningse wel meteen raak. Centrale verdediger Jesmer Schots greep niet goed in bij een lange bal en gaf hiermee de spits van de gasten een uitgelezen mogelijkheid om de 0-1 binnen te schieten.

Extra drinkpauze.

Na deze verrassende tegentreffer trok Hille van Goinga de stand drie minuten later alweer gelijk. Van Goinga kopte een afgemeten corner van de Vries in de touwen en bracht zijn team al vlot weer op gelijke hoogte. Van SVMH had Gorredijk echt helemaal niets te vrezen en de thuisploeg kon naar hartenlust aanvallen. Vijf minuten voor de pauze werd deze aanvalsdrang van de thuisploeg beloond met een voorsprong.

Een vrije trap van het team uit Niebert werd door Gorredijk goalie Sven van der Woude uit de lucht geplukt. Van der Woude leverde meteen een lange bal af richting Frits Borduin. Borduin op zijn beurt gaf de bal breed en ditmaal wist van der Tuin wel raad met dit buitenkansje en zette zijn team toch nog voor het rustsignaal op voorsprong. Na de pauze was er hetzelfde spelbeeld. Gorredijk zorgde door haar snelle voorwaartsen keer op keer voor gevaar en SVMH leek zich al vlot neer te leggen bij een nederlaag, wat ze overigens op zeer sportieve wijze deden. De gasten hadden vooral geen grip op linkerspits Jesmer de Vries.

DSCN8724[1]Vijf minuten na de pauze passeerde de Vries drie verdedigers maar zijn afronding was te onrustig waardoor deze grote kans teniet werd gedaan. Vier minuten was het wederom de jonge linksbuiten van de thuisploeg die zijn directe tegenstander voorbij snelde, ditmaal had de Vries oog voor de mee opgekomen topscorer Mart van der Tuin. Van der Tuin deponeerde de bal echter over het doel en zo ging Gorredijk eigenlijk verder met waarmee het de eerste helft was geëindigd: het om zeep helpen van levensgrote kansen. Toch kon het in kleine getale opgekomen publiek van de thuisploeg na twintig minuten spelen in de tweede helft juichen voor doelpunt nummer drie. Wederom was het Jesmer de Vries die zijn tegenstander omspeelde en de bal voorgaf. Op jacht naar de topscorerstitel in de 4e klasse B was het nu wel raak voor van der Tuin. Het verzet van SVMH was nu helemaal gebroken want in het laatste kwartier bouwde de thuisploeg de score uit naar een 6-1 eindstand. Eerst mocht Bas van Veen uit een scrimmage een doelpunt aan zijn totaal toevoegen. Niet veel later was invaller Sake Rinsma de verdedigers van de gasten te snel af bij Gorredijk doelpunt nummer 5.

Het slotakkoord van de wedstrijd was er voor de topscorer van deze competitie, Mart van der Tuin. Met drie toegevoegde doelpunten staat van der Tuin met nog één wedstrijd te spelen dit seizoen op 30 treffers . Tussen dit doelpuntengeweld door werd er zondagmiddag ook nog afscheid genomen van Frits Borduin. Na een uitstapje hogerop bij FC Wolvega keerde Borduin twee seizoenen geleden terug op het oude nest om bij zijn oude club zijn loopbaan af te sluiten. Volgende week is Borduin er uiteraard nog bij in de uitwedstrijd tegen De Wilper Boys, maar een publiekswissel op eigen veld was voor deze routinier absoluut op z’n plaats. Zoals gezegd sluit Gorredijk het seizoen volgende week af in De Wilp.