Gorredijk wint na eindsprint bij Hoogersmilde

april 4, 2016 in nieuws door Redactie

Mart scoorde 2-5Hoogersmilde/Gorredijk | In minuut 75 stond er bij Hoogersmilde-Gorredijk een 2-1 tussenstand op het scorebord. Een tussenstand die op dat moment hoger had kunnen zijn als de thuisploeg al haar kansen had benut. Na minuut 75 kantelde de wedstrijd en denderde Gorredijk na de gelijkmaker over de thuisploeg heen. Na tien minuten blessuretijd stond er uiteindelijk een 2-5 eindstand op het bord, een stand waar niemand in minuut 75 rekening had gehouden.

De afwezigheid van Jorrit Bijlsma werd gecompenseerd door de terugkeer van Hille van Goinga. Verder betrad Gorredijk met dezelfde ploeg het veld als vorige week maandag, toen Nieuweschoot met een 3-0 nederlaag huiswaarts werd gestuurd. Gorredijk had al meteen vanaf het begin gigantisch veel moeite met de kleine afmetingen van het veld in combinatie met de opportunistische speelwijze van de thuisploeg. Al binnen vijf minuten moest Gorredijk goalie Sven van der Woude in actie komen toen er een aanvaller van de thuisploeg alleen op hem afkwam, van der Woude bleef koel en wist zijn doel schoon te houden.

DSCN7584[1]

DSCN7559[1]Aan de andere kant van het veld kon Gorredijk voetballend geen potten breken, scoren deed het team echter wel. Een hoekschop werd door Hille van Goinga in de voeten van Jesmer de Vries gedeponeerd. De Vries haalde van buiten het strafschopgebied verwoestend uit en liet de goalie van de thuisploeg kansloos en zette daarmee zijn team op een 0-1 voorsprong. Een steuntje in de rug van de gasten zo zou je denken. Het was echter Hoogersmilde dat verreweg het beste van het spel had.

DSCN7545[1]

DSCN7526[1]Keer op keer was daar echter weer de jonge doelman van Gorredijk, Sven van der Woude, die een monsterpartij stond te keepen en daarmee zijn team meerdere malen behoede voor een tegentreffer. En toen na twintig minuten spelen ook van der Woude kansloos leek kreeg hij steun van het veld.

Een polletje zorgde ervoor dat de rappe Hoogersmilde aanvaller de bal niet in de goal maar over de goal zag verdwijnen. En aan de andere kant van het veld? Daar gebeurde niets. Zowel Mart van der Tuin, Bas van Veen als Gorge Dimov zaten in de tang bij hen directe tegenstander en waren niet in staat om de bal vast te houden, laat staan om een kans te creëren. De eerste helft waren alle kansen voor de thuisploeg, met het opportunistische spel wisten ze Gorredijk flink aan het wankelen te brengen. Ondanks dat ging Gorredijk rusten met een 0-1 voorsprong.

DSCN7515[1]

DSCN7493[1]Na de thee leek Gorredijk het spel middels enkele schotkansen naar zich toe te trekken. Tot twee keer toe was er een schietkans voor Hille van Goinga , beide keren vlogen de ballen echter ruimschoots over. Waar in de eerste helft de spelers van de thuisploeg het vizier niet op scherp hadden slaan, sloegen ze na een kwartier spelen in de tweede helft wel toe. Binnen drie minuten boog de thuisploeg een 0-1 achterstand om in een 2-1 voorsprong. Aan beide goals ging een corner vooraf waarbij de Hoogersmilde spelers attenter reageerden als de gasten, onverdiend was de voorsprong zeker niet.

Het kwartier dat volgde was voor Gorredijk een kwartier van overleven. Met opportunistische ballen werden de Hoogersmilde voorwaartsen keer op keer gevaarlijk en was het voor Gorredijk alle hens aan dek om niet tegen een grotere achterstand aan te lopen. Tot aan minuut 75, toen kantelde de wedstrijd. De opportunistische dadendrang leek de thuisploeg parten te gaan spelen en de tank bij de meeste spelers leek dan ook leeg. Aan de kant van de gasten kwam Frits Borduin het veld in en Borduin maakte dankbaar gebruik van de zeeën aan ruimte die vervolgens ontstond. Onder aanvoering van Borduin kwamen de gasten meer aan voetballen toe en trokken ze de wedstrijd volledig naar zich toe.

Het was Mart van der Tuin die eerst een panklare voorzet van Jan van der Leeuw achter de sluitpost van Hoogersmilde deponeerde en daarmee de 2-2 liet aantekenen. Een minuut later was het wederom van der Tuin die zijn team op voorsprong zette. Dit was echter buiten de grensrechter van de thuisploeg gerekend, hij constateerde buitenspel en dus kon het feestje voor de gasten toen nog niet doorgaan. Drie minuten later kon dit feestje wel doorgang vinden. Sterk ingrijpen deed de bal van Jan van der Leeuw bij Frits Borduin belanden, Borduin op zijn beurt stuurde topschutter van der Tuin de diepte in. De lob die volgde was van grote schoonheid en betekende nu toch echt een 2-3 voorsprong voor Gorredijk.

Deze dadendrang moet collega aanvaller Gorge Dimov wakker hebben geschud. Negentig minuten lang kwam deze oude rot, ogenschijnlijk niet fit uit de poppeslok van een avond eerder gerold, niet in het spel voor. Na drie minuten in blessuretijd liet Dimov, nadat al de alcoholrestjes reeds het lichaam hadden verlaten, toch nog zijn handelsmerk zien door uit de draai prachtig de 2-4 in het doel te schieten. Ondanks deze fraaie actie was het slotakkoord er voor Mart van der Tuin, en misschien nog wel meer voor Jesmer de Vries. Een goed genomen hoekschop van de Vries eindigde op het hoofd van van der Tuin die middels een rake kopbal een 2-5 eindstand op het bord zette. Een eindstand waar een kwartier voor tijd niemand rekening had gehouden. Gorredijk toonde karakter en mentaliteit en leek tevens een stuk fitter als de thuisploeg. Eigenschappen die het team goed kan gebruiken in de slotfase van de competitie, te beginnen volgende week. Dan komen de buren van Thor uit Lippenhuizen op bezoek, een team waartegen Gorredijk iets heeft recht te zetten na de kansloze nederlaag in de heenwedstrijd.