Gorredijk vertoont moedeloos spel

maart 30, 2015 in nieuws door Redactie

Door Michiel Hornstra
vv gorredijkGorredijk | Het weer was al net zo als het spel van Gorredijk, om moedeloos van te worden. Al na één minuut was het Fokko Posthumus die de thuisploeg op een voorsprong moest zetten, dit deed hij één op één tegen de keeper van Terschelling echter niet. Vanaf dat moment was het een schouwspel tussen de lamme en de blinde. Omdat Gorredijk meer fouten maakte dan de gasten van het eiland won Terschelling uiteindelijk met 3-6.

Uitgezonderd Frits Borduin en Sake Rinsma kon trainer Jacob Russchen een prima elftal op de been brengen in de thuiswedstrijd tegen Terschelling. De belangen van deze kraker in de onderste regionen van de 4e klasse A waren duidelijk en dus werd er ook deze week prima getraind. Aan de trainingsopkomst ligt het niet, de vraag waarom de resultaten zo negatief uitvallen werd hopelijk afgelopen vrijdag na de prima verlopen theoretisch en praktische training beantwoord.

En dus begon de thuisploeg vol goede moed aan de wedstrijd. Na vlot druk zetten was het dan ook al na een kleine minuut spelen middenvelder Fokko Posthumus die alleen op de Terschelling goalie af mocht gaan. Posthumus zijn vizier stond echter niet op scherp en de eilander doelman kwam als winnaar uit de strijd. Dat dit een voorbode zou zijn voor het negatieve verloop van de wedstrijd wist toen echter nog niemand. Terschelling had in de openingsfase van de wedstrijd helemaal niets in te brengen en het was Gorredijk dat de gasten tot ver op eigen helft dreef. Echter als uit het niets, evenals vorige week tegen Black Boys uit een corner de 1-0 en die week daarvoor uit een corner tegen Warga de 2-1 aansluitingstreffer, de tegenstander uit een simpele vrije trap vanaf de zijlijn toeslaat dan zakt de moed je als Gorredijk speler in de schoenen. Gevolg van deze situatie was na negen minuten al een 0-1 voorsprong voor de gasten, volledig uit het niets.

Uitzichtloos was de situatie toen echter nog niet, want het was Gorredijk dat tot dan toe het betere spel op de mat legde. Dat vier minuten later Jorrit Bijlsma de gelijkmaker al op het bord zette was geen verrassing. Merijn de Jong werd op randje zestien gevloerd en vanaf die positie was het voor Bijlsma een eenvoudige klus om de 1-1 op het bord te zetten. De supporters, en dat waren er deze gure zondagmiddag niet veel, die pas na een kwartier op het sportpark arriveerden misten ook goal nummer drie van deze middag. Na veertien minuten spelen was het spits Merijn De Jong die met een lob de Terschellinger doelman verschalkte.

De zure openingsfase leek nu te zijn weggepoetst en Gorredijk leek de wedstrijd in handen te nemen. Leek. Het was namelijk alweer drie minuten later Terschelling dat de gelijkmaker noteerde. Slap ingrijpen achterin zorgde ervoor dat Terschelling een vrije toeloop richting de goal kreeg en goal nummer vier van deze middag mocht noteren, 2-2. Het was daarna eventjes stil maar na een kleine vijfentwintig minuten spelen was het alweer raak, wederom was het de thuisploeg die op voorsprong kwam. Thys Kooistra, die voor de tweede achtereenvolgende wedstrijd in de basis mocht starten, kopte de goed genomen corner van Jorrit Bijlsma snoeihard in de hoek en bezorgde daarmee zijn team wederom de voorsprong. Het was voor Kooistra daarom extra zuur dat ook hij de 3-3 gelijkmaker van Terschelling inluidde na een dik half uur spelen. Miscommunicatie tussen Kooistra en de doelman bood de aanvaller van Terschelling een niet te missen kans. Spektakel alom op Sportpark Kortezwaag.

Het was aan beide kanten één groot foutenfestival en van goed voetbal was bij geen enkele ploeg toen meer sprake. Drie minuten na deze gelijkmaker waren het de eilandbewoners die voor de tweede keer deze middag een voorsprong namen. Tot twee keer aan toe verloor captain Posthumus een persoonlijk duel op het middenveld. De simpele steekpass die volgde bezorgde Terschelling een 3-4 voorsprong. Er leek maar geen einde aan deze knotsgekke wedstrijd te komen. Verrassend dat vier minuten voor de pauze nog een doelpunt voor de gasten viel te noteren was het eigenlijk niet. Niet dat de gasten goed voetbal op de mat legden, scherpte voor de goal kon hen niet worden ontzegd. Met een stand van 3-5 werd de pauze bereikt.

Wat er in de pauze is besproken, kan iedereen die niet aanwezig is geweest voor zichzelf wel invullen en zo werd voor de thuisploeg aan een lastige missie begonnen de tweede helft. Proberen de gasten aan het wankelen te brengen was de enige remedie. Waar er in de eerste helft volop mogelijkheden vielen te noteren aan beide kanten, was dit de tweede helft absoluut niet het geval. Ondanks duidelijke afspraken kon Gorredijk geen vuist maken ten opzichte van de in de tweede helft stabiel acterende Terschelling verdediging. Tot overmaat van ramp was het ook centrale verdediger Jorrit Bruinsma die deelde in de malaise en knullig balverlies in eigen zestien genadeloos af zag worden gestraft, 3-6. Wat volgde was een wedstrijd die van beide kanten het aanzien niet waard was en het enige wat restte was de wedstrijd doorkomen zonder domme kaarten. Marco Schots had de pech dat de scheidsrechter hem wel een kaart gaf en weet al zeker dat hij volgende week zaterdag vanaf de kant de wedstrijd mag aanschouwen.

Volgend weekend staan er voor Gorredijk namelijk hele interessante wedstrijden op het programma. Zaterdag 4 april komen de sterk acterende buren van Thor uit Lippenhuizen op bezoek in Gorredijk, aanvang zaterdagmiddag is 17:00 op sportpark Kortezwaag. Een dag later kent de equipe van trainer Russchen een rustdag om op paasmaandag af te reizen naar Sint Nicolaasga waar Renado de tegenstander is om 14:00. Twee zeer interessante ontmoetingen voor Gorredijk.