Gorredijk verslaat Harkema Opeinde met ruime cijfers

maart 21, 2016 in nieuws door Redactie

vv gorredijkGorredijk | Op 7 oktober in het seizoen 2007/2008 was er in de 3e klasse de ontmoeting Harkema Opeinde-Gorredijk. In blessuretijd trok de Gorredijk doelman van toen, Gorge Dimov, mee naar voren om de 5-4 achterstand in evenwicht te brengen. Goalie Dimov kopte de corner in de touwen en bezorgde daarmee zijn team alsnog een punt. Dit was tevens het seizoen dat Gorredijk degradeerde, het team zou daarna nooit weer terugkeren in de 3e klasse. Zondagmiddag 20 maart 2016 was het wederom Dimov die een hoofdrol opeiste. Ditmaal in de 4e klasse en als spits bij Gorredijk. Met twee doelpunten gaf hij zijn team de broodnodige punten, Gorredijk-Harkema Opeinde 4-1.

Terug in de basis Johannes Veenstra en Hille van Goinga, beide mannen kregen gezamenlijk met Jesmer Schots op het middenveld een plek toebedeeld. In de voorhoede werden Mart van der Tuin en Gorge Dimov vergezeld door Bas van Veen. Na twee schlemielige nederlagen was Gorredijk er alles aan gelegen om furieus uit de startblokken te komen.

In eigen huis trok het team dan ook vanaf het eerste fluitsignaal volop ten aanval en dit resulteerde al meteen in de openingsfase voor meerdere kansen. Gorge Dimov kreeg een afgeslagen voorzet voor z’n voeten en vuurde de bal richting het doel van de gasten uit Harkema. Het schot was een simpele prooi voor de sluitpost uit de wâlden. Een minuutje later was het de beurt aan Mart van der Tuin. Een piekfijne steekpass van Hille van Goinga werd door de topschutter van de thuisploeg echter niet op waarde geschat en eindigde in de handen van de keeper. De intenties van de thuisploeg waren duidelijk, zo snel mogelijk op zoek naar een treffer om in de eerste wedstrijd van dit nieuwe jaar op eigen veld 3 punten te pakken.

Na vijf minuten spelen leek deze voorsprong er dan ook al vlot te komen. Johannes Veenstra kreeg een niet te missen kans, een polletje was Veenstra echter te machtig en daardoor miste Veenstra voor open doel een dot van een kans. Sowieso alweer bijzonder dat Veenstra binnen de lijnen stond, want deze veldhaas rijgt de schorsingen dit seizoen aaneen en moet ook aanstaande zaterdag in de uitwedstrijd bij Mildam weer met een schorsing toekijken vanaf de kant. Na de furieuze openingsfase van de thuisploeg begonnen de gasten uit Harkema langzaamaan ook meer te voetballen. De verdediging onder leiding van goalie Boeloe Veenstra stond echter als een huis en serieuze kansen werden er dan ook niet gecreëerd.

Het was alweer een tijdje geleden, maar na een klein half uur spelen kon beuner Bas van Veen weer een doelpunt aan zijn seizoenstotaal toevoegen. Johannes Veenstra kwam sterk door over de linkerflank en gaf een panklare voorzet die via Dimov door van Veen al hobbelend werd binnengeschoten. Na de moeizame wedstrijden van de afgelopen weken zorgde deze treffer voor opluchting bij de thuisploeg. Tien minuten voor de pauze was het wederom Veenstra die aan de basis stond van een treffer van Gorredijk. Na goed voorbereidend werk van Veenstra en van der Tuin schoot Dimov met zijn chocoladebeen de bal vol in de kruising en zette daarmee zijn team op een comfortabele 2-0 voorsprong. Aan de kant van de thuisploeg waren er in de rust logischerwijs geen wijzigingen, het team stond zowel aanvallend al verdedigend zeer sterk.

Na een kwartier spelen in de 2e helft hield de sluitpost uit Harkema Mart van der Tuin in een één tegen één duel nog van het scoren af, vijf minuten later moest hij wel vissen toen Jesmer Schots zijn team met een goede vrije trap op 3-0 bracht. Een minuutje later was Dimov er als de kippen bij toen de doelman uit Harkema een schot van van der Tuin niet te pakken kreeg en Dimov al glijdend zijn team op een 4-0 voorsprong zette. De enige mogelijkheid die de thuisploeg nog kreeg in het restant van de wedstrijd was er voor Bas van Veen. Van Veen schoot echter te gehaast voorlangs en daarbij bleef zijn teller voor deze wedstrijd steken op één doelpunt. Aan de andere kant van het veld maakte Harkema Opeinde nog een eretreffer toen een voorzet pardoes binnenwaaide.

Na twee nederlagen op rij pakte Gorredijk middels een 4-1 overwinning weer een driepunter. Een driepunter die wellicht als doping kan werken voor het aanstaande weekend van de waarheid, aanhaken of afhaken! Het aanstaande paasweekend staan er namelijk twee interessante wedstrijden op het programma. Zaterdag gaat Gorredijk op bezoek in Mildam, aanvang wedstrijd 17:00 en maandag speelt Gorredijk een thuiswedstrijd om 14:00 tegen Nieuweschoot.