Gorredijk verliest van Jubbegaaster tiental

december 14, 2015 in nieuws door Redactie

DSCN5403[1]DSCN5370[1]Gorredijk | Onder toeziend oog van zo’n 800 toeschouwers en veel vuurwerk betraden beide teams het veld. De laatste keer dat deze derby op het programma stond was twaalf seizoenen geleden.

In dat seizoen werd Gorredijk kampioen in de 4e klasse en won het haar thuiswedstrijd van Jubbega. Dit keer was Jubbega de sterkste. Het grootste gedeelte van de wedstrijd speelden de gasten met 10 man maar ondanks dat wisten ze in de tweede helft de Gorredijkster storm te overleven en wonnen uiteindelijk met 1-2.

“Geniet ervan, dit is tot nu toe de mooiste wedstrijd uit je voetbalcarrière” kregen de spelers vooraf mee van trainer Jacob Russchen. Een betere prikkel kan er niet zijn als je met zo’n affiche het veld mag betreden. Voor het eerst dit seizoen kon Gorredijk beschikken over een voltallige selectie, keuze in overvloed dus voor de hoofdtrainer en een zeer sterke bank. Volop ingrediënten om er een mooie voetbalmiddag van te maken zou je zeggen. Het waren echter de gasten uit Jubbega die vanaf minuut 1 lieten zien graag te willen winnen. Gorredijk kroop angstig achteruit en wist amper van eigen helft af te komen. De enige manier waarop dit lukte was middels lange ballen, deze ballen waren echter iedere keer een simpele prooi voor de verdediging van Jubbega.

DSCN5409[1]De gasten konden in alle vrijheid ten aanval treden en werden amper een strobreed in de weg gelegd. Het geluk voor de thuisploeg was dat de verdediging aardig stond en dat daardoor grote kansen voor Jubbega uitbleven. Onder leiding van Jacko de Jong waren het vooral vrije trappen en corners die voor veel gevaar zorgden. Keer op keer zorgde de Jong ervoor dat de ballen gevaarlijk voor het Gorredijkster doel belandden, tot een doelpunt leidde dit echter niet. Gorredijk had tot dan toe niets in te brengen en verloor op eigen helft vrijwel alle duels. Na twintig minuten spelen was het Dennis de Haan die Jubbega op een 0-1 voorsprong zette. De Haan mocht op randje zestien geheel vrijstaand aanleggen voor een schot en schoot de bal achter de kansloze Gorredijk goalie Sven van der Woude. Op achterstand gekomen ging Gorredijk eindelijk meer vooruit voetballen en kreeg het daarna zelfs de beste kansen.

Na een klein half uur spelen was het namelijk Gorredijk topscorer Mart van der Tuin die alleen op de sluitpost van Jubbega af mocht gaan. Van der Tuin trachtte de keeper te omspelen maar kreeg de bal niet goed mee en verspeelde daarmee deze grote kans op de gelijkmaker. Vijf minuten voor de pauze leek Gorredijk in het zadel geholpen te worden door Jubbega. Het was Grietus de Vries die na een vuile charge op Jelmer Posthumus met rood van het veld werd gestuurd. Echter na drie minuten in blessuretijd was het Jubbega dat zelf op een 0-2 voorsprong kwam. Slordig uitverdedigen van Jorrit Bijker deed de bal bij de rappe Ids Douma belandden. Douma schoot de bal onder de uitkomende van der Woude door en zette daarmee zijn team nog vlak voor rust op een 0-2 voorsprong. Gorge Dimov kwam de tweede helft als extra aanvaller in het veld en daarmee was het signaal van trainer Russchen duidelijk, vol op de aanval en zo snel mogelijk op zoek naar de aansluitingstreffer.

Na twintig minuten spelen in de tweede helft zorgde Frits Borduin ervoor dat zijn team terugkwam in de wedstrijd. Een overtreding op Mart van der Tuin werd door de scheidsrechter bestraft met een penalty en dit buitenkansje werd door Borduin verzilverd. Jubbega stond op kraken en Gorredijk rook bloed. Gesteund door de fanatieke supporters achter de goal trok Gorredijk volop ten aanval. Dik vijf minuten voor tijd leek Dimov zijn team op gelijke hoogte te brengen. Dimov kopte de bal achter de kansloze Jubbega goalie maar zag zijn bal via de lat weer in het veld belandden. Jubbega kon zich louter beperken tot het wegwerken van de bal en de defensie had na drie minuten in blessuretijd een overtreding nodig om Gorredijk van het scoren af te houden. Op randje zestien een uitgelezen kans voor Frits Borduin om zijn team toch nog een puntje te bezorgen. Ook deze bal was de sluitpost van Jubbega te machtig, maar wederom werd hij geholpen door de lat.

De resterende tijd was voor Gorredijk niet voldoende om nog kansen te creëren. Een terechte nederlaag voor de thuisploeg, want het team liet zich vooral in de eerste helft flink aftroeven door een feller en beter voetballend Jubbega. In de tweede helft waren er nog volop kansen op een gelijkmaker maar was het geluk niet aan de kant van de thuisploeg. De enige persoon aan Gorredijk zijde die maandagochtend nog met een kleine glimlach wakker moet zijn geworden is de penningmeester, het was voor, tijdens en na de wedstrijd namelijk een ongekende drukte in de kantine. Met deze nederlaag gaat Gorredijk de winterstop in en na de winter moet het team proberen de aansluiting met de subtop van 4B te behouden, een mooie uitdaging!