Gorredijk verliest terecht van Irnsum

februari 17, 2014 in sportnieuws door Redactie

Het klinkt wellicht wat negatief maar het was zondagmiddag op Sportpark Kortezwaag in Gorredijk de lamme tegen de blinde. Het ene team kon niet beter (Irnsum) en het andere team wilde niet beter (Gorredijk). Daardoor ontstond er een schouwspel dat boordevol fouten was. Gorredijk maakte de meeste fouten en daarom won Irnsum, terecht, 1-2 in Gorredijk.

De selectie van Gorredijk kende zaterdagavond in de eigen voetbalkantine een goede generale. De Supportsvereniging bestond 40 jaar en pakte groots uit. De kantine werd omgetoverd, een drive-inn show was aanwezig voor een heuze Apres Ski party. De mannen van trainer Sjouke Joppie de Bos waren in grote getale van de partij, dit tot grote waardering van de overige aanwezigen. Zaterdagavond een kerel en dus ook zondagmiddag een kerel.

Vorige week thuis tegen Oosterlittens had het veld een flinke opdonder gehad. De mannen van de onderhoudsploeg hebben er afgelopen week echter voor gezorgd dat het veld prima bespeelbaar was, dank daar voor! Dan de wedstrijd. Gorredijk begon best nog wel aardig. Irnsum wist er nauwelijks uit te komen en het was de thuisploeg dat het grootste gedeelte van de eerste helft domineerde. Enkele speldenprikjes werden uitgedeeld, maar de gelegenheidsgoalie van de gasten was meerdere malen een sta in de weg.

Eén keer was deze man echter de schlemiel in de eerste helft en dit lachspiermoment zorgde wel voor een 1-0 voorsprong door Sake Rinsma. De lange bal belandde tussen de goalie en de aanvaller. De sluitpost van Irnsum wilde uitkomen, ging onderweg tot twee keer toe onderuit en daardoor was het Rinsma die een niet te missen kans kreeg en dus de 1-0 binnenschoot. Een fijne opsteker voor de mannen van trainer Sjouke Joppie de Bos. Hoogstaand was het spel aan beide kanten echter allerminst. Wellicht dat er toch de nodige druk op deze wedstrijd stond. De wedstrijd werd gekenmerkt door slordigheden aan beide kanten. Ondanks dat haalde de thuisploeg de rust met een 1-0 voorsprong. Inmiddels was routinier Elmer Bruinsma al binnen de krijtlijnen gekomen voor de geblesseerd uitgevallen Wolter de Leeuw. Bruinsma kwam echter nauwelijks in het spel voor en bleek deze wedstrijd niet het rustpunt in de voorhoede waar je altijd een bal kwijt kunt. Bruinsma werd namelijk nauwelijks bereikt en dit kenmerkte dan ook de tweede helft.

Het zeer zwakke team van de gasten uit Irnsum weet Gorredijk almaar meer onder druk te zetten en de thuisploeg heeft hier eigenlijk geen antwoord op. De leidsman deze middag presteerde het echter om nog zwakker dan beide teams te acteren, dit tot grote frustratie bij beide kampen met onterechte gele kaarten als gevolg. Julius was het echter die voor de gasten het enige sprankje hoop moest brengen en dat uiteindelijk ook bracht. Julius is Julius Huistra. De Sake Rinsma van Irnsum zullen we maar zeggen. Onopvallend en ineens alert voor de goal om een doelpuntje mee te pikken. Zo ook de 1-1. Irnsum rook bloed, iets dat Gorredijk al lang niet meer rook. Het was billenknijpen voor de thuisploeg.

De verdediging van Gorredijk oogde nerveus en het is dan ook een pijnlijke maar toch ook positieve constatering dat eigenlijk alleen B1 speler Jesmer Schots zich eenvoudig staande hield en voor een voetballende inbreng zorgde. Op zaterdag imponerend bij de B1, op zondag een nu toch al solide vaste waarde in de achterhoede bij het vlaggenschip van de v.v. Maar ook hij kon er niet voor zorgen dat Irnsum, eigenlijk best wel terecht, op een 1-2 voorsprong kwam. De aanvaller van Irnsum schoot de bal in eerste instantie nog tegen de goed uitgekomen Jesse Bilstra, de bal was daarna lang in de lucht. Alle hens aan dek zou je zeggen en vol voor die bal gaan als gehele verdediging, niets was echter minder waar want de Irnsum speler was veel alerter en gaf zo de bal het laatste zetje.

De minuten die volgden leverde eigenlijk alleen nog maar grappige momenten op. De Irnsum spelers liepen elkaar alleen maar in de weg en zorgden er op deze knullige wijze zelf voor dat ze de score niet verder uit konden bouwen. En Gorredijk? Gorredijk kon niets meer creëren en van een slotoffensief was dan ook geen sprake. De punten zijn in Gorredijk van harte welkom. Eigenlijk ben je in deze klasse tegen geen enkel team kansloos, maar dan moet je de mouwen opstropen. Maar dit is al vaker besproken. Dit is de enige manier dat Gorredijk uit deze negatieve spiraal kan komen. Volgende week zondag is Gorredijk vrij.