Gorredijk veilig na winst op Irnsum

mei 5, 2015 in nieuws door Redactie

vv gorredijkDoor Michiel Hornstra
Gorredijk | Gorredijk was er alles aan gelegen om zondagmiddag de goede zegereeks voort te zetten thuis tegen Irnsum. Een wedstrijd met veel belangen. Want bij een overwinning van Gorredijk kon Irnsum meer in de problemen komen, een gelijkspel zou een scenario kunnen zijn dat beide teams nog vol aan de bak moesten de laatste speelronde en bij een overwinning van Irnsum was het voor Gorredijk volgende week alle hens aan dek in de derby uit tegen Tijnje. Het was echter wederom topscorer Mart v/d Tuin die zijn team naar een 1-0 overwinning schoot en daarmee de blauw witte equipe verzekerde van nog een seizoen 4e klasse.

Door de schorsing van Marco Schots en de afwezigheid van Jorn de Jong kwamen er op het middenveld plekken vrij voor de gebroeders Posthumus, Jelmer en Fokko. Op de linkerflank mocht Sake Rinsma het proberen op de plek van Gerke Jeeninga. Een zelfde spelbeeld als de laatste weken voltrok zich wederom vanaf de aftrap. Gorredijk dat de tegenstander het balbezit gunde om van daaruit zelf juist in de wedstrijd te groeien. Het was dan ook Irnsum dat op eigen helft de bal goed rond liet gaan, maar op de helft van Gorredijk te maken kreeg met een felle tegenstander. In de persoon van Julius Huistra heeft het team een speler om rekening mee te houden, iets dat aan mandekker Jorrit Bijker wel toevertrouwd is.

Het was nou niet zo dat Irnsum de thuisploeg haar wil op legde, de eerste speldenprikjes kwamen wel van de gasten. Een aantal scherp genomen vrije trappen en corners werden tot opluchting van de thuisploeg adequaat gepareerd door Johannes Veenstra en daarnaast werd hij enkele keren geholpen door de wederom prima acterende goalie Sven v/d Woude. De speldenprikjes van Irnsum zorgden er wel voor dat de thuisploeg flink werd wakker geschud en als het team dan ten aanval trekt is het voor de tegenstander alle hens aan dek. Al meteen de eerste de beste aanval van de thuisploeg was raak. Het was Sake Rinsma die dreigend naar binnenkwam en met een fantastische voetbeweging Gorredijk topscorer Mart v/d Tuin de diepte instuurde. De versnelling die laatstgenoemde toepaste was te machtig voor de centrale verdediger van de gasten en zijn droge knal in de korte hoek liet de keeper kansloos. Een fijne start voor de thuisploeg want deze mooie aanval betekende al vlot een 1-0 voorsprong.

Aan het spelbeeld veranderde weinig want de solide thuisploeg vond het prima dat Irnsum de bal mocht hebben. Eenmaal over de middenlijn gekomen waren het aan Gorredijk zijde net een stel hongerige wolven die er bovenop vlogen en steeds al vlot weer het balbezit veroverden. Halverwege de eerste helft werd een goed genomen vrije trap van Sake Rinsma weg gestompt door de sluitpost van de gasten. De bal plofte heerlijk voor de voeten van Jelmer Posthumus, maar zijn schot ging rakelings naast. Aan de andere kant liet ook Irnsum zien dat het spelers heeft die de bal prachtig voor de goal kunnen leggen. De indraaiende vrije trap vanaf de zijlijn ging echter langs alle inkomende mensen en verdween daardoor al indraaiend centimeters naast de goal van v/d Woude. Vijf minuten voor de pauze was het wederom Jelmer Posthumus die zich liet gelden. Met een mooie slalom ging hij het strafschopgebied in, maar de sluitpost van de gasten hat een prima redding in huis en voorkwam daarmee voor zijn team een grotere achterstand. Met deze 1-0 stand werd de rust bereikt en ongewijzigd verscheen de thuisploeg aan de aftrap van de tweede helft.

Voordat de tweede helft goed en wel was begonnen liet de thuisploeg alweer van zich gelden. Goed combinatiewerk tussen Sake Rinsma en Jelmer Posthumus zorgde ervoor dat laatstgenoemde de bal voor kon geven. De bal was echter net te kort voor de inkomende Mart v/d Tuin en zo bleef er een 1-0 tussenstand op het bord staan. Waar het de eerste helft nog wel de gasten waren die voor gevaar konden zorgen, de tweede helft verdween dit volledig. Het was Gorredijk dat het meeste balbezit had en het tempo van de wedstrijd mocht bepalen. Dit balbezit zorgde ervoor dat er nog enkele kleine kansen ontstonden, maar telkens weer was er een verdediger van Irnsum of de keeper die in de weg lagen. De thuisploeg had het echter aan goalie v/d Woude te danken dat het de drie punten in de tas mocht stoppen. Het slotoffensief dat de gasten van Irnsum eruit persten leverde in blessuretijd een corner op. De corner werd nog prima weggewerkt door de luchtmacht van Gorredijk, de bal belandde echter voor de voeten van een Irnsum speler die zich niet bedacht en vanaf zo’n twintig meter de bal richting de kruising schoot. Op onvoorstelbare wijze was het A junior goalie v/d Woude die de bal op ‘’Pietje showduik” achtige manier uit de kruising plukte en daarmee voor zijn team de 3 punten over de eindstreep trok. Door deze overwinning, en sowieso de gigantisch goede zegereeks, is Gorredijk nu dan toch eindelijk veilig in de 4e klasse. Volgende week rest nog een uitwedstrijd bij de buren van Tijnje. Dat het een leuke en gezellige wedstrijd mag worden, voor Gorredijk zit het seizoen er bijna op!