Gorredijk stelt teleur tegen SC Bolsward

oktober 13, 2014 in nieuws, sportnieuws door Redactie

vv gorredijkDoor Michiel Hornstra

Gorredijk | Na de teleurstellende nederlaag vorige week bij de buren van Thor waren de kruitdampen inmiddels weer wat opgetrokken. Gorredijk moest en zou een week later revanche pakken om deze pijnlijke nederlaag te doen vergeten. Uiteindelijk mocht Gorredijk na een dikke 90 minuten blij zijn dat het een punt pakte. In blessuretijd was het Merijn de Jong die een puntje voor zijn team veilig stelde.

De spelers die vorige week met 3-0 ten onder gingen in Lippenhuizen kregen allen het vertrouwen van trainer Jacob Russchen om zich te revancheren voor deze pijnlijke 3-0 nederlaag. Ook de bank bleef ongewijzigd. SC Bolsward stond voorafgaand aan deze wedstrijd twee puntjes achter op het team uit Gorredijk en dus waren de belangen zo vroeg in het seizoen al groot. Gorredijk kreeg van de gasten de gelegenheid om het spel te maken.

Echter evenals als vorige week was het middenveld niet bij machte om haar tegenstander de wil op te leggen. Ballen werden nauwelijks opgeëist en de verdedigers resteerde niets anders dan wederom te kiezen voor de lange bal. Een pijnlijke constatering omdat er nou juist op het middenveld zoveel voetballend vermogen rondloopt. Uit het niets leken de gasten uit Bolsward ineens op voorsprong te komen. Goalie Jesse Bilstra schreeuwde en dacht de bal op randje zestien uit de lucht te plukken. Bilstra ging echter onder de bal door en het was vervolgens aan verdediger Marco Schots te danken dat er niet een voorsprong voor de gasten op het scorebord kwam te staan. Een teken aan de wand was het echter wel want het team van trainer Russchen werd er niet zekerder op.

Aanvallend was het team vrijwel onmachtig en het spel bestond van beide kanten vooral uit lange ballen. Juist uit één van deze lange ballen kwam SC Bolsward op een 0-1 voorsprong. Een lange bal belandde tussen laatste man Jappie Koopmans en goalie Bilstra in. De knullige situatie die vervolgens volgde zorgde ervoor dat de speler van SC Bolsward de bal in een leeg goal kon tikken. Bilstra dacht de bal te pakken, Koopmans dacht de bal terug te spelen. Met als resultaat een bal langs de eigen goalie en een niet te missen kans voor de speler van de tegenpartij. Aanvallend gezien viel er één goede aanval te noteren. Een aanval via de linkerflank waarbij Gerke Jeeninga en Merijn de Jong betrokken waren belandde op randje zestien voor de voeten van Mart van der Tuin. Zijn schot ging rakelings over de kruising en middels deze spaarzame mogelijkheid werd de rust gehaald.

In de tweede helft een ongewijzigd Gorredijk en aan de manschappen van de thuisploeg om te laten zien dat ze zich willen revancheren voor de slordige eerste helft. De thuisploeg tracht de aanval te zoeken maar stuit keer op keer op een degelijk verdedigend Bolsward. Met behulp van de fanatieke supportersschare achter de goalie van de gasten weet Gorredijk de tegenstander achteruit te drukken en lijkt de 1-1 een kwestie van tijd. Een prima genomen hoekschop beland op het hoofd van Johannes Veenstra. Veenstra kan de bal echter niet voldoende sturen en zijn kopbal beland op de paal. De rebound die volgt lijkt binnen geschoten te worden door centrale verdediger Marco Schots. Zijn schot wordt echter van de lijn gehaald en zo komen de gasten uit Bolsward dus goed weg. Inmiddels wordt er aan beide kanten flink gewisseld en is het voor Bolsward alle hens aan dek. Elmer Bruinsma komt als extra stormram in de spitspositie te spelen en daarnaast komen Sake Rinsma en Jorrit Bijlsma in het veld.

De gasten belandden in een fase waarbij ze zich steeds meer aan de scheidsrechter gaan irriteren en dat ze zo’n tien minuten voor tijd met 10 man komen te staan is op dat moment geen verrassing te noemen. Moet gezegd worden dat het absoluut geen harde wedstrijd was, het belabberde veld zorgde echter voor vele glijpartijen. De speler van SC Bolsward kon het niet eens worden met de scheidsrechter en moest na herhaaldelijk commentaar met een tweede gele kaart het veld verlaten. Diep in de tweede helft zet Gorredijk flink aan maar echt grote kansen krijgt het team niet. De grootste kans is voor Frits Borduin, maar zijn schot van randje zestien zoeken ze nu nog en ligt waarschijnlijk ergens op het korfbalveld.

Net als in de uitwedstrijd tegen Warga is het Gorredijk dat toeslaat in de absolute slotfase van de wedstrijd. Een vermeende buitenspelsituatie wordt door de scheidsrechter genegeerd. Mart van der Tuin mag door via de linkerflank en weet spits de Jong te bedienen met een niet te missen kans voor open goal, 1-1. De gasten van SC Bolsward protesteren terecht. Hen grensrechter stond immers met de vlag in de lucht en menig Gorredijk supporter moest hem in zijn beslissing te vlaggen voor buitenspel gelijk geven. In Gorredijk was er niemand die daar om maalde want het team pakte diep in blessuretijd toch nog een puntje. Volgende week een vrij weekend en een week later gaat Gorredijk op bezoek bij NIeuweschoot. De smaak van 3 punten zou wel weer eens fijn zijn, voor de spelers en begeleiding een mooie uitdaging!