Gorredijk sluit seizoen winnend af

mei 15, 2017 in nieuws door Redactie

Gorredijk | Met 5-0 tegen Winsum sloten de voetballers het seizoen winnend af. Vandaag stond de laatste speelronde van dit seizoen op het programma in 4B en de kersverse kampioen Gorredijk mocht het op eigen veld opnemen tegen het al gedegradeerde Winsum.

Onder heerlijke omstandigheden maar met zeer weinig publiek deed Gorredijk zijn sportieve plicht en won ook de laatste wedstrijd van het seizoen.
Na de festiviteiten van vorige week stond deze week in het teken van ontspanning; op vrijdag werd er niet getraind maar was de kantine omgetoverd tot een stadion waar een heuse FIFA competitie werd gehouden.

Zoals gezegd begon om 14.00 de laatste wedstrijd van het seizoen op een nagenoeg leeg sportpark; de trouwe supporters die wel aanwezig waren kregen een zeer eenzijdige wedstrijd te zien; de gehele wedstrijd speelde zich af op de helft van de tegenstander en al in de 3e minuut kon de 1e treffer van de Blauw- Witten worden genoteerd; een voorzet van rechts werd door Jelmer Posthumus van dichtbij ingeschoten: 1-0.

In de 22e minuut mocht topscoorder Mart van der Tuin de toegekende penalty verzilveren en is het 2-0 en amper drie minuten later was het harde diagonale schot van, de afscheid nemende, Hille van Goinga de goalie ook te machtig en staat de teller op 3. Om zijn koppositie in het klassement nog wat verder te versterken prikte Mart van der Tuin er na 30 minuten spelen nog één in en was de stand al 4-0.

Het tweede bedrijf was het beeld niet anders behalve dat het tempo nog verder omlaag ging en alleen de ingevallen Arne de Jong na 60 minuten spelen de eindstand op 5-0 bepaalde. Winsum had voor de wedstrijd al de handdoek in de ring gegooid en snakte naar het einde van de wedstrijd wat ook eerder kwam dan verwacht.

Het seizoen zit er nu voor bijna iedereen op; de ploegen die nog wat extra wedstrijden spelen voor promotie of degradatie moeten nog aan de bak echter; voor Winsum is het doek in meerdere opzichten gevallen.
Gorredijk bedankt iedereen die de club afgelopen seizoen heeft gesteund; geniet van de vakantie en we zien elkaar weer in de 3e klasse.