Gorredijk sluit seizoen af met overwinning

mei 17, 2016 in nieuws door Redactie

vv gorredijkDe Wilp/Gorredijk | Op bezoek bij De Wilper Boys had de blauw witte equipe uit Gorredijk maar één opdracht: het seizoen afsluiten met 3 punten om zo wellicht op een 3e plek te eindigen. Met verve slaagde het team in deze opdracht, het had over de gehele wedstrijd gezien geen kind aan de thuisploeg en zegevierde door wonderschone doelpunten van Fokko Posthumus (0-2) en Frits Borduin (0-3) uiteindelijk met 1-3. Jesmer Schots nam het eerste doelpunt van de middag voor zijn rekening.

Na een jaartje afwezigheid keerde Fokko Posthumus na een wereldreis weer terug op zijn oude vertrouwde stekkie op het middenveld. Samen met jongere broertje Jelmer en met Frits Borduin vulde hij de vrijgekomen plekken van de geschorsten Johannes Veenstra en Marco Schots in. Achterin nog steeds afwezig Jan van der Leeuw en op zijn positie nam Patrick Kootstra de honneurs waar. De openingsfase van de wedstrijd was absoluut voor de thuisploeg. Al na vier minuten spelen dook een voorwaartse van de thuisploeg alleen op voor invaller goalie Boeloe Veenstra. Veenstra die na dit seizoen afscheid neemt bij de selectie van Gorredijk maakte zijn doel goed klein en voorkwam hiermee een vlotte achterstand voor zijn team.

Ook na een kleine tien minuten spelen was het team van Gorredijk nog niet helemaal bij de les. Dit was de aanvaller van de thuisploeg echter ook niet, vrij voor de goal schoot hij deze dot van een kans rakelings naast. Eenmaal bekomen van dit sterke begin van de thuisploeg was er de eerste kans van de gasten voor Jesmer de Vries. De Vries leek de eerste de beste kans voor zijn team te benutten, maar de goalie van De Wilper Boys hinderde de jonge aanvaller op dusdanige wijze dat de kans teniet werd gedaan. Na een klein half uur spelen was het wel raak voor de gasten uit Gorredijk. Jesmer de Vries was via de vleugels zijn directe tegenstander te snel af, leverde een goede voorzet af die door de mee opgekomen centrale verdediger Jesmer Schots in de touwen werd geschoten. Een 0-1 voorsprong en gezien het veranderde spelbeeld niet verrassend. Gorredijk bepaalde het tempo van de wedstrijd en De Wilper Boys loerde via lange ballen op dat ene kleine kansje dat wellicht ging komen.

Dit kleine kansje kwam er tien minuten voor de pauze ook toen Jelmer Posthumus op het middenveld knullig balverlies leed. Wederom kwam goalie Veenstra als winnaar uit de strijd en met een 0-1 tussenstand zochten beide ploegen de kleedkamer op. Na de pauze kwamen Sake Rinsma en Gerke Jeeninga binnen de lijnen voor Jorrit Bijlsma en de matig presterende Bas van Veen. Na de thee hoefde Gorredijk minder lang op een doelpunt te wachten, want al na tien minuten spelen was het raak. De eerste basisplaats na een klein jaar afwezigheid bekroonde Fokko Posthumus met een prachtig doelpunt. Combinerend met Gerke Jeeninga en ‘mini Fox’ Jelmer Posthumus rondde Fokko Posthumus af met een bekeken lob van 25 meter over de verbouwereerde doelman van de thuisploeg. Tot aan het derde doelpunt van Gorredijk gebeurde er verder weinig.

De evenals Frits Borduin en Boeloe Veenstra afscheid nemende routinier Jorrit Bruinsma verving de laatste twintig minuten Fokko Posthumus. En alsof het wonderschone doelpunt van Posthumus nog niet voldoende was liet ook Borduin zich zien met een geweldige treffer. Zijn laatste treffer voor Gorredijk was van grote klasse na voorbereidend werk van Mart van der Tuin. Van der Tuin deponeerde een hoge voorzet op de pantoffel van Borduin, Borduin volleerde het leder ineens richting doel en liet daarmee De Wilper Boys doelman kansloos.

Drie minuten voor tijd deed de thuisploeg nog iets terug, maar dit was er eentje voor de statistieken. Na afloop toonden de mannen van De Wilper Boys zich grootse verliezers. Ondanks dat ze door deze nederlaag ‘de nacompetitie in werden getrapt’ bleef het nog lang gezellig in de knusse kantine van de thuisploeg. Na afloop konden de statistieken worden opgemaakt. Na het eerdere kampioenschap van Jubbega is de kans groot dat Gorredijk volgend seizoen ook een streep kan zetten door de derby met Thor. De buren uit Lippenhuizen sleepten op overtuigende wijze de 3e periode binnen en kunnen zich klaarmaken voor nacompetitievoetbal. Hierbij dan ook de felicitaties vanuit het blauw witte kamp..

Gorredijk kende haar beste seizoen in acht jaar tijd. Met een verdienstelijke 3 e plek werd het seizoen afgesloten. Het team scoorde de meeste doelpunten van de competitie (77) en leverde in de persoon van Mart van der Tuin tevens de topscorer van de competitie (30 doelpunten). Ondanks dit puike resultaat knaagt er nog iets bij Gorredijk: Dé absolute wedstrijd van het seizoen uit bij Harkema Opeinde ging verloren en daardoor greep Gorredijk naast de al bijna zeker lijkende 1e periode. Daarnaast liet het team teveel steken vallen tegen de directe concurrenten t/m plek 6. Tegen nummer één (Jubbega) en twee (Surhuisterveen) werd er één puntje gepakt en gingen er dus 11 punten verloren. Sterker nog tegen de top 6 ploegen wist Gorredijk alleen één keer van Mildam te winnen. Toch kijkt iedereen met een blauw wit hart positief terug op het seizoen 2015-2016, het publiek kreeg met name tegen de zogenaamde kleintjes veel doelpunten te zien en zag tevens een team dat stappen maakt. Fijne bagage om mee te nemen naar het volgende seizoen, maar nu eerst lekker in de vakantiemodus!