Gorredijk pakt winst maar komt gehavend uit de strijd

november 14, 2016 in nieuws door Redactie

vv gorredijkGorredijk | Na het gelijke spel van vorige week tegen Nieuw Roden stond deze zondag wederom een zware wedstrijd op het programma voor de Blauw- Witten. Op het eigen sportpark ontving het Bakkeveen dat voor aanvang van de wedstrijd maar drie punten minder had dan het elftal van Jacob Russchen. De ziekenboeg van vorige week was inmiddels uitgebreid met Fokko Posthumus en was het veteraan Gorge Dimov die wederom de goal verdedigde.

Bakkeveen begon vol goede moed aan de wedstrijd, het probeerde gelijk druk te zetten, was fel in de duels en probeerde Gorredijk niet te laten voetballen.
Toch was het in de 7e minuut al raak: de bal belandde vanuit een corner in de kluts en het was uiteindelijk Tristan Bijlsma die zijn voet tegen de bal wist te zetten waardoor het leder tergend langzaam in de goal verdween en de voorsprong voor Gorredijk al een feit was. Vanaf dat moment nam Gorredijk het initiatief in de wedstrijd over, volgde een aantal prima schoten op de goalie van Bakkeveen en al in de 11e minuut viel de 2e treffer van deze middag te noteren: een prima voorzet van Jesmer de Vries vanaf de linkervleugel werd, ondanks het hinderen van de doelman, door Mart van der Tuin prima binnen gekopt en bracht de stand al vroeg in de wedstrijd op 2-0.

Daarmee verdween ook gelijk de aanvalsdrift van Bakkeveen. De ploeg had geen zin in een afstraffing en liet zich vanaf dat moment terugzakken. Na 20 minuten spelen moest echter doelpuntenmaker Tristan Bijlsma, na een ongelukkig duel, het veld geblesseerd verlaten. Hij werd uitstekend vervangen door youngster Arne de Jong. Gorredijk domineerde de wedstrijd, is geduldig, zuinig op balbezit en wacht zijn kansen af.

Echter in de 41 minuut sloeg het noodlot opnieuw toe. Het is nu Jelmer Posthumus die geblesseerd het veld moet verlaten en word vervangen door Milan van der Zee. Met twee doelpunten voor maar ook al met twee wissels gebruikt werd de rust gehaald.

In het tweede bedrijf bleef Gorredijk de bovenliggende partij; het speelde verzorgd voetbal en gaf geen enkele kans weg. Echter het blessurespook waarde nog steeds over de velden en het was al vroeg in de tweede helft dat ook Jan van der Leeuw geblesseerd het veld moest verlaten en werd vervangen door de laatste wissel aan gedykster kant: Hylke Bergsma.

Vanaf de 60e minuut ging Gorredijk door met het maken van doelpunten. Een voorzet van de linkerkant van Jesmer de Vries werd door Mart van der Tuin van dichtbij binnen getikt en was het 3-0 voor Gorredijk. 20 minuten voor tijd wist de linksback van Bakkeveen zich niet te beheersen en kon na een forse charge op Hylke Bergsma met rood van het veld vertrekken. Gorredijk liet zich echter niet van de wijs brengen en de gifbeker moest voor Bakkeveen helemaal leeg. In de 75e minuut kwam nu de voorzet van de rechterkant en werd, ondanks het vlagsignaal van de grensrechter, de bal door Milan van der Zee binnen getikt en is het 4-0. Direct na de aftrap was er een soortgelijke situatie: de voorzet kwam van rechts, de goalie laat de bal los en was het wederom Milan van der Zee die zijn tweede goal van deze middag mocht bijschrijven en staat de teller op 5-0.

Gorredijk gelooft het dan wel. Bakkeveen weet nog vanuit een corner de eretreffer te maken en zo eindigde de wedstrijd in een prima 5-1 overwinning voor Gorredijk.
Gorredijk doet prima mee bovenin 4B maar door de overvolle ziekenboeg heeft trainer Jacob Russchen deze week een pittige puzzel op te lossen.