Gorredijk ongeslagen de winterstop in

december 19, 2016 in nieuws door Redactie

Gorredijk | Op 2 oktober werd de wedstrijd Haren 1-Gorredijk 1 in het begin van de 2e helft gestaakt door de toenmalige arbiter van dienst na een vreemd incident: bij een 1-3 voorsprong van Gorredijk werd er vermeend hands gemaakt in het stafschop gebied. Het werd, door de grote afstand, door de leidsman niet zelf geconstateerd echter hij floot wel en wilde van de aanvoerder van Gorredijk de naam weten van de “schuldige” speler. Deze wist dit echter niet waarna de scheidsrechter besloot de wedstrijd te staken.

De tuchtzaak sleepte lang voort maar uiteindelijk werd Gorredijk zwaar gestraft; het kreeg 2 punten in mindering, een geldboete en het restant van de wedstrijd moest worden uitgespeeld. Gorredijk zou moeten beginnen met 10 man en de wedstrijd zou worden hervat met een strafschop tegen. En precies op deze dag en uitgerekend tegen hetzelfde Haren haalde de ploeg van Jacob Russchen de eerste periodetitel binnen. Want ondanks de 2 punten in mindering, met nog geen enkele verliespartij staat de ploeg fier bovenaan in 4B en is dan ook, ondanks deze tegenslag, de terechte koploper.

Maar goed; deze middag werd dus de wedstrijd hervat met nog 39 minuten op de klok en een 1-3 voorsprong voor Gorredijk. De strafschop werd prima binnen geschoten alhoewel doelman van der Woude er nog dicht bijzat maar dan was de stand 2-3 en geloofde Haren nog in een stunt deze middag. Gorredijk stelde echter al snel in de wedstrijd weer orde op zaken ; na een kwartier spelen is het Jesmer de Vries die goed doorzette richting de achterlijn, de bal terugtrok waar topscoorder Mart van der Tuin de bal simpel binnen tikte. Tot ontsteltenis van heel Gorredijk werd deze goal echter, geheel onterecht, afgekeurd vanwege vermeend buitenspel.

Toch liet de ploeg zich hier niet door uit het veld slaan; Haren gaat steeds meer risico nemen achterin en deed van alles om het spel van Gorredijk te ontregelen maar het loon naar werken komt voor de Blauw-Witten halverwege de tweede helft. Het was wederom de Vries die zijn tegenstander te snel af was aan de linkerkant en via de keeper de 2-4 op het bord zette. Het verzet van Haren was toen helemaal gebroken; zelfs met 10 man is Gorredijk veel sterker, liet het de bal goed rondgaan en speelde het de tijd professioneel uit.

In de blessuretijd strooide Gorredijk nog wat meer zout in de Harense wonden. Jos van Veen won aan de linkerkant op karakter het duel met zijn directe tegenstander, stoomde zelf mee naar voren. De bal kwam via de kluts met de keeper bij Mart van der Tuin die de bal simpel binnen schoof en de eindstand op 2-5 bepaalde.

Gorredijk gaat nu als koploper de winterstop in en wist zich nu ook verzekerd voor in ieder geval een toetje aan het eind van het seizoen.
De ploeg draaide in deze eerste helft van het seizoen uitstekend, heeft nog geen wedstrijd verloren, heeft de topscoorder van het klassement in zijn gelederen en ziet dan ook met veel vertrouwen de 2e helft van het seizoen tegemoet wat moet gaan leiden tot iets moois.
Vv Gorredijk wenst iedereen mooie feestdagen en een goed begin van het Nieuwe Jaar en hervat het seizoen op 29-01-2017 in een thuiswedstrijd tegen Gruno.