Gorredijk ondermaats tegen Donkerbroek

april 3, 2017 in nieuws door Redactie

Gorredijk | Op 30 oktober vorig jaar troffen de beide ploegen elkaar op het sportpark van Gorredijk en behaalde de koploper in 4B een monsterscore; met maar liefst 9-2 werd Donkerbroek toen weer naar huis gestuurd. De meegereisde schare Blauw-Wit supporters ging er vandaag, in het heerlijke lentezonnetje, maar eens goed voor zitten. Telraampje mee en genieten maar.

Ook gezien de stand op de ranglijst zou je voor Gorredijk een makkelijke middag verwachten maar het tegendeel was waar.Echter iedereen vandaag op sportpark Ontwijk ging 90 minuten met een kater naar huis; Gorredijk won wel maar vraag niet hoe; het speelde vandaag niet alleen tegen het dappere Donkerbroek maar vooral tegen zichzelf.

Het enige excuus wat kon worden aangevoerd was het zeer slechte veld maar verder had Gorredijk alles aan zichzelf te danken. Waar vorige week tegen Haren nog wat zand in de motor bleek te zitten was dit vandaag een complete vrachtwagen vol. Vanaf het eerste fluitsignaal liepen combinaties niet, werden ballen naar medespelers gebracht en werden 100% kansen voor open doel hopeloos gemist.

Pas in de 38e minuut werd een voorzet van links door Mart van der Tuin binnen getikt en stond eindelijk de voorsprong op het niet werkende scorebord.
Met deze stand werden de boxen opgezocht voor de thee en waarschijnlijk voor Gorredijk wat energie drank.

Echter ook in het 2e bedrijf liep het allemaal nog steeds stroef; Gorredijk werd nog wat in het zadel geholpen toen in de 51e minuut de aanvoerder van Donkerbroek zijn tweede gele kaart kreeg en de wedstrijd verder mocht volgen vanaf de zijlijn. Maar ook met een numerieke meerderheid wist Gorredijk de wedstrijd niet naar zich toe te trekken.

Nu helpt een afgekeurde goal ook niet echt voor het zelfvertrouwen maar het bleef tobben. Sterker nog, het tiental van Donkerbroek trok de stoute schoenen aan en ging steeds vaker de aanval zoeken waarbij het enkele malen dicht bij de gelijkmaker was. Het kreeg twee dotten van kansen en de koploper kroop toen door het oog van de naald.

Nog steeds niet wakkergeschud bleef de ploeg van Jacob Russchen onder de maat voetballen en pas in de 91e minuut kreeg de overwinning nog enige glans toen de toegekende penalty door Mart van der Tuin feilloos werd binnen geschoten en de eind uitslag bepaalde op 0-2.
Gorredijk heeft volgende week, als het thuis speelt tegen de Wilper Boys, tegenover het trouwe publiek, maar vooral tegenover zichzelf een heleboel goed te maken.