Gorredijk maakt het zich onnodig moeilijk tegen Haulerwijk

september 19, 2016 in nieuws door Redactie

vv gorredijkHaulerwijk/Gorredijk | De verslaglegging van de verrichtingen van Gorredijk 1 komt dit seizoen wat hortend en stotend op gang; veranderingen gaan vaak gepaard met kinderziektes en startproblemen. Maar goed, ook in het seizoen 2016-2017 rolt de bal weer en speelde het 1e elftal van Gorredijk zijn eerste wedstrijd uit tegen Gruno en werden de eerste 3 punten binnen gehaald door een 2-3 overwinning.

Vorige week duurde de derby tegen de buren van Thor slechts 38 minuten; bij een 1-0 voorsprong werd de wedstrijd gestaakt vanwege een blessure van de goalie van THOR. Vanuit Gorredijk kant wensen wij de keeper beterschap en een spoedig herstel.

Zondag moest er worden aangetreden tegen promovendus Haulerwijk; de ploeg uit de gelijknamige plaats wist in de eerste twee wedstrijden van dit seizoen geen punten te pakken en was er vandaag op gebrand ze wel in eigen huis te houden. Aan Gorredijkster kant ontbrak laatste man Arjen Bergsma, zijn plaats centraal achterin werd ingenomen door ‘good old’ Jorrit Bijker en verder waren er geen hoofdbrekens voor trainer Jacob Russchen.

De wedstrijd begint vlak na 14.00 onder leiding van de prima fluitende scheidsrechter Keuter. Het ‘scherp’ beginnen is nog niet helemaal tot de Gorredijkster selectie doorgedrongen want binnen 7 minuten kijken de bezoekers tegen een 1-0 achterstand aan. Een voorzet van de rechterkant belandt, buiten bereik van goalie Van der Woude, op de lat en valt zomaar voor de voeten van de aanvoerder van Haulerwijk die wel raad weet met buitenkansje en de voorsprong op het bord zet.

Gaandeweg de 1e helft trekt Gorredijk steeds meer het initiatief naar zich toe, komen er steeds meer kansen en loert Haulerwijk op de counter. In de 27e minuut komt dan eindelijk het loon naar werken: knullig balverlies in het strafschop gebied zorgt ervoor dat de bal alleen maar breed hoeft te worden gelegd waar goalgetter Mart van der Tuin de gelijkmaker binnen schiet.

In de tweede helft hetzelfde beeld: Gorredijk is de bovenliggende partij en gaat op zoek naar de voorsprong. In de 51e minuut is het zover. Na prima doorzetten tot op de achterlijn door Jesmer de Vries wordt zijn voorzet van dichtbij ingeschoten door wederom Mart van der Tuin en is het 1-2. Slechts 4 minuten later een identieke situatie maar dan van de rechterkant. Een strakke voorzet van Bas van Veen wordt door Mart van der Tuin gepromoveerd tot doelpunt en is het 1-3.

Gorredijk gaat op dat moment steeds meer achteruit lopen en geeft Haulerwijk nog maar eens gas en gaat op zoek naar de aansluiting treffer. Die valt halverwege de tweede helft en dan is de royale voorsprong opeens weg en moet Gorredijk alle zeilen bijzetten om de drie punten mee te nemen. In de 79e minuut krijgt Gorredijk een vrije trap op ruim 20 meter van de goal. Specialist Jesmer Schots neemt plaats achter de bal en zijn trap verdwijnt loepzuiver achter de goalie van Haulerwijk: 2-4. Direct vanaf de aftrap stormt Haulerwijk naar voren en is het in dezelfde minuut alweer 3-4. Met kunst en vliegwerk worden de laatste minuten volbracht en kunnen de 3 punten mee naar Gorredijk.

Zowel trainer, spelers, staf en publiek hadden een duidelijke beschouwing achteraf: Gorredijk heeft het zichzelf onnodig moeilijk gemaakt maar was wel de terechte winnaar deze middag.
Volgende week ontvangt Gorredijk Surhuisterveen op het eigen sport park.