Gorredijk laat punten liggen tegen Zwaagwesteinde

oktober 11, 2016 in nieuws door Redactie

vv gorredijkGorredijk | Na de gestaakte wedstrijd van vorige week tegen Haren mochten de Blauw-Witten van Gorredijk het vandaag opnemen tegen de Readtsjes uit Zwaagwesteinde. Bas van Veen maakte weer zijn opwachting in de basis elf van Jacob Russchen ten koste van Hylke Bergsma.

Vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter de Koning zocht Gorredijk de aanval en dit leidde in de begin situatie gelijk tot een aantal kansen/mogelijkheden. Pas in de 20e minuut viel de eerste echt grote kans van Gorredijk te noteren. Jelmer Postumus mocht alleen op de goalie van Zwaagwesteinde afstormen echter zijn inzet werd gekeerd, ook de daarop volgende rebound werd door Bas van Veen niet verzilverd.

De tactiek van de gasten was duidelijk, ver inzakken, tegen houden en met lange ballen werd geprobeerd de voorwaartsen te bereiken. Aan Gedykster kant lag het tempo te laag om echt gevaarlijk te worden, de wedstrijd speelde zich voornamelijk af op één helft en de ruimtes waren klein. Gorredijk bleef het proberen, echter de lange ballen van achteruit waren een makkelijke prooi voor de boomlange verdedigers van Zwaagwesteinde. In gezapig tempo werd de rust bereikt en stond de brilstand nog steeds op het score bord.

In het tweede bedrijf was het beeld niet anders, Gorredijk viel aan, zelfs aanvoerder Bergsma meldde zich steeds vaker voorin en Zwaagwesteinde weigerde de verdedigende stellingen te verlaten. De ene aanvalsgolf na de andere ging richting de goal van de bezoekers. Het spel zag er verzorgd uit maar nog steeds bleef de bevrijdende, en op dat moment terechte, treffer uit.

In de 61e minuut was het dan eindelijk raak. Na een voorzet van Bas van Veen zag Mart van der Tuin zijn inzet nog gekeerd worden door de goalie van Zwaagwesteinde echter de terugspringende bal werd door Jelmer Posthumus, vanaf de rand 16, hard ingeschoten en viel de op dat moment de terechte voorsprong te noteren. Ondanks de achterstand veranderde er niets aan de tactiek van Zwaagwesteinde. Het hield veel mensen achterin en Gorredijk bleef ijverig de aanval zoeken. Bij een goede aanval stond de paal een grotere voorsprong in de weg en bleef de equipe van trainer de Ron wachten op dat ene moment.

En dat kwam er. In de 80e minuut was er weer eens een lange bal van achteruit. Het vlagsignaal van de assistent van Gorredijk werd genegeerd door de arbiter en de spits van Zwaagwesteinde wist met dit buitenkansje wel raad en liet goalie van der Woude kansloos en staan beide ploegen weer gelijk. Gorredijk zette in de laatste minuten nog één keer aan maar het slotoffensief mocht niet meer baten en zo eindigde het duel in een 1-1 gelijke stand.

Gorredijk deed zichzelf deze middag tekort, had het beste van het spel maar wist de legio kansen niet te benutten. En de mannen van Zwaagwesteinde die vonden dit wel “een mooi puntje”.
Volgende week mogen de Blauw-Witten op bezoek bij de Wilper Boys.