november 16, 2015 in nieuws door Redactie

gdijk 3

gdijk 6

gdijk 9

gdijk 10Lippenhuizen/Gorredijk | Het was er weer zo’n één voor Gorredijk, de uitwedstrijd in Lippenhuizen. Traditioneel gaat de editie in Lippenhuizen verloren en ook zondagmiddag stond Gorredijk na het laatste fluitsignaal met lege handen. De harde wind was van grote invloed en de thuisploeg ging hier het beste mee om. Op de 2-1 eindstand viel dan ook niets af te dingen.

Uitgezonderd Jesmer Schots kon trainer Jacob Russchen beschikken over een ruime keuzemogelijkheid aan spelers. Buiten de resultaten uit de laatste jaren in de uitwedstrijd (louter nederlagen), was het vertrouwen in een resultaat dit keer dan ook groot.

Moet gezegd worden dat de spelersgroep de resterende wedstrijden die nog volgen voor de winterstop net zo belangrijk vinden als deze ene specifieke wedstrijd in Lippenhuizen. Ook hier vallen immers maar ‘gewoon’ 3 punten te verdienen.

De wind stond richting één zijlijn en de eerste tien minuten van de wedstrijd vielen er aan die ene kant van het veld dan ook louter ingooien te noteren. Al ploeterend probeerden beide teams de weg naar de andere kant van het veld te vinden, resultaat leverde dit aan beide kanten niet op. Gorredijk mocht in de openingsfase van de wedstrijd meerdere corners nemen die als vuurpijlen voor de goal van keeper Bantema langs vlogen.

Voetballend gezien had met name Gorredijk aanvaller Bas van Veen het vizier niet op scherp, aan zijn kant viel voor de gasten het meeste te halen. Van Veen was echter slordig in zijn voortzetting en kon daardoor nauwelijks voor gevaar zorgen. Het eerste gevaar voor Gorredijk had men te danken aan goalie Bantema.

De normaal gesproken zo betrouwbare sluitpost van Thor had moeite met een schot, liet de bal los maar kon de bal nog net voor de doellijn van de grond plukken. Buiten de eerste twintig minuten van de wedstrijd om was Gorredijk verder machteloos en nam de thuisploeg de wedstrijd over. De toeschouwers uit Lippenhuizen die massaal op deze wedstrijd af waren gekomen juichten vlak voor de pauze iets te vroeg. Het was namelijk een prima voorzet van vleugelaanvaller Job Bos die de bal bij Thor topscorer Remco de Jong deed belandden, zijn inzet eindigde op de paal en spatte weer het veld in.

Eenmaal bekomen van deze hachelijke situatie dacht Gorredijk dat er met een 0-0 tussenstand de rust kon worden gehaald. Na twee minuten in blessuretijd was het echter toch nog de thuisploeg die een 1-0 voorsprong pakte. Het was Mike Kalkman die een puike voorzet afleverde en de Jong die dit keer meer geluk had en de bal achter Gorredijk goalie Sven van der Woude zag belandden.

Na de pauze zou je verwachten dat er een getergd en scherp Gorredijk uit de box zou komen, na één minuut spelen in de tweede helft mocht het team haar handen echter dichtknijpen dat de score niet verder op liep. Goalie van der Woude pakte een vermeende terugspeelbal in zijn handen en wat resteerde was een indirecte vrije trap op de vijf meter lijn. Alle hens aan dek voor de gasten en dus massaal alle spelers op de doellijn. De inzet die uit deze vrije trap voortkwam was hen allen te machtig, de lat bracht echter redding en zo kon het team opgelucht ademhalen. In balbezit kon Gorredijk nergens rustpunten creëren en was het team daardoor steeds genoodzaakt om weer achter de spelers van de thuisploeg aan te gaan. Gorredijk mocht van geluk spreken dat eerst Remco de Jong het vizier niet op scherp had staan toen hij alleen op goalie van der Woude afging en niet veel later werd een goal van de thuisploeg afgekeurd wegens buitenspel.

Allereerst kwamen Merijn de Jong en Jorrit Bijlsma binnen de lijnen, voor de moegestreden Marco Schots en Jesmer de Vries. Met name de Vries (16 jaar) weerde zich knap tegen de immer vuil acterende routinier Rick Zwart van de thuisploeg. Ondanks het grote leeftijdsverschil liet Zwart zich niet onbetuigd en wist hij het zelfs tegen een zestienjarige speler te presteren om zich al lachend fysiek te misdragen. Tien minuten voor tijd viel er voor Gorredijk pas de eerste mogelijkheid van de tweede helft te noteren, een vrije trap van Frits Borduin was echter een prooi voor keeper Bantema.

Vlak na deze inzet van Borduin ging Gorredijk achterin één op één spelen. In de punt van de aanval kwam routinier Gorge Dimov en strijdplan was om alle ballen richting Dimov en zijn bijgesloten fysieke kompanen te deponeren. Zuur was het dan ook voor de gasten, net toen ze eindelijk een beetje grip op de wedstrijd kregen, dat de thuisploeg op 2-0 kwam. Twee minuten voor tijd schoot Dimov na goed voorbereidend werk van Mart van der Tuin nog wel de 2-1 in de touwen, maar deze aansluitingstreffer viel te laat om de thuisploeg nog aan het wankelen te brengen. Een terechte 2-1 overwinning voor de thuisploeg, dat Gorredijk op alle fronten de baas was.

Over twee weken wacht voor Gorredijk de thuiswedstrijd tegen De Wilper Boys, een mooie gelegenheid om de ruggen te rechten en te proberen om drie punten binnen te slepen!