Gorredijk klaar voor Jubbega

december 7, 2015 in nieuws door Redactie

DSCN5181[1]

DSCN5184[1]

Niebert/Gorredijk | Het was een groot wonder dat Gorredijk zondagmiddag de dubbele cijfers niet haalde in Niebert. Twee ballen op de paal, verschillende spelers alleen op de keeper af, meerdere keren twee spelers alleen op de keeper af en enkele goede reddingen van de keeper van de thuisploeg zorgde ervoor dat de teller bij SVMH-Gorredijk bleef steken bij 1-8. Gorredijk revancheerde zich hiermee voor het blamerende gelijkspel van vorige week (2-2 tegen De Wilper Boys), toen het vizier bij lange na niet op scherp stond.

Uitgezonderd Johannes Veenstra kon trainer Jacob Russchen putten uit een fitte spelersgroep. Bas van Veen mocht zijn opwachting maken op de backpositie ten koste van Jan van der Leeuw en tevens was er een basisplaats ingeruimd op het middenveld voor Jorrit Bruinsma. Frits Borduin schoof daardoor op zijn beurt naar de aanvalslinie. Waar vorige week in de thuiswedstrijd tegen De Wilper Boys Gorredijk binnen een minuut spelen niet op voorsprong kwam, stond de teller dit keer binnen de minuut al wel op 0-1. Mart van der Tuin werd op randje zestien onderuit gehaald en de vrije trap die volgde werd door Frits Borduin onberispelijk binnengeschoten.

Drie minuten later kon Gorredijk goal nummer twee al noteren. Een voorzet van Frits Borduin was de goalie van SVMH te machtig en de bal plofte pardoes voor de voeten van aanvalsleider van der Tuin, die zijn team daarmee al binnnen vijf minuten op een comfortabele 0-2 voorsprong zette. Na een één twee combinatie tussen Jelmer Posthumus en Jorrit Bruinsma was het laatstgenoemde die de bal kiezelhard op goal schoot, zijn bal eindigde echter op de paal en voorkwam daarmee een 0-3 voorsprong. Na tien minuten spelen viel er voor SVMH de eerste kans te noteren. Het was Gorredijk goalie Sven van der Woude die als winnaar uit de strijd kwam en daarmee zijn team voor een tegentreffer behoedde. Een minuutje later was het aan de andere kant van het veld al wel weer raak. Een vlotte aanvalscombinatie eindigde door een balletje breed van Mart van der Tuin voor de voeten van Merijn de Jong, de Jong kon de bal simpel voor een leeg doel intikken en bracht daarmee zijn team binnen het kwartier spelen al op 0-3.

DSCN5209[1]

DSCN5315[1]Goal nummer vier viel een minuutje later en kwam op naam van Marco Schots. Van der Tuin zette de mannetjesputter van Gorredijk alleen voor de keeper en middels een vlotte lichaamsbeweging stuurde Schots de keeper naar de grond en stiftte hij de bal op arrogante wijze over de kansloze SVMH goalie. Kwam SVMH dan helemaal niet aan voetballen toe? Jawel want in balbezit kon het team goed mee voetballen, maar de op één lijn opererende verdedigingslinie van de thuisploeg was voor de Gorredijk voorwaartsen een walhalla. Elke steekpass betekende namelijk een vrije doortocht naar het SVMH doel. Goal nummer vijf kwam er voor Gorredijk na een klein half uurtje spelen. Een strakke voorzet van de mee opgekomen back Bas van Veen werd door Gorredijk topscorer Mart van der Tuin lichtjes getoucheerd en betekende de 0-5.

Zoals gezegd was SVMH met de wind in de rug in balbezit best wel gevaarlijk. Zo bleek ook in de laatste tien minuten van de eerste helft. Gorredijk kwam niet meer van haar eigen helft af en de 1-5 die viel was op dat moment niet eens onterecht. In de pauze twee omzettingen bij Gorredijk. Marco Schots en Bas van Veen bleven achter in de kleedkamer en werden vervangen door Hille van Goinga en Gorge Dimov. Na vier minuten in de tweede helft kwam het eerste wapenfeit van de voet van Gorredijk aanvaller Merijn de Jong. De rebound komend uit een corner werd door de Jong vol op de slof genomen, hij zag zijn schot echter eindigen op de baal en in tegenstelling tot de eerste helft dit keer geen doelpunt binnen vijf minuten voor Gorredijk.

De 1-6 kon echter niet lang uitblijven en viel na een kleine tien minuten spelen door toedoen van Mart van der Tuin. Bij een klutssituatie ontstaan bij een corner was van der Tuin het meest attent en liet daarmee de volop aanwezige Gorredijk supporters zondagmiddag voor de zesde keer juichen. Twee minuten later kwam de stand op 1-7. Wederom uit een corner van Frits Borduin en het was wederom van der Tuin die de bal achter de SVMH goalie deponeerde, ditmaal echter met zijn hoofd. Na een kleine zestig minuten spelen gunde van der Tuin ook Gorge Dimov zijn doelpuntje. Bij een voorzet van Merijn de Jong stapte van der Tuin gecoacht door Dimov over de bal heen, een koud kunstje voor Dimov om de 1-8 op het bord te zetten. Het laatste half uur liet Gorredijk na om de score tot ver boven te tien uit te laten komen. Merijn de Jong ging een aantal keren niet goed met de geboden kansen om en ook Dimov en van der Tuin hadden het vizier nu niet meer op scherp. Tot twee keer toe kwamen ze met z’n tweeën alleen op de SVM doelman af, echter beide keren sprongen zij slordig met dit buitenkansje om.

Met een uitslag van 1-8 liet Gorredijk wederom zien makkelijk te scoren, zo laten ook de statistieken zien. Met 40 doelpunten is Gorredijk, weliswaar met meer gespeelde wedstrijden, de meest scorende ploeg van alle zondag 4e klassen. Mart van der Tuin is met 18 doelpunten tevens individueel het meest trefzeker. Dit belooft wat voor volgende week, dan staat na twaalf jaar weer de derby Gorredijk-Jubbega op het programma. Kom vroeg, het kon wel eens druk worden…