Gorredijk kansloos ten onder bij Black Boys

maart 24, 2015 in nieuws door Redactie

vv gorredijkDoor Michiel Hornstra
Sneek/Gorredijk | Het was voetballend van beide kanten niet sprankelen en uiteindelijk was het de thuisploeg die het meest efficiënt met de mogelijkheden omsprong en daardoor een verdiende 3-0 overwinning bij kon schrijven. In het kalenderjaar 2015 won Gorredijk nog maar één van de vijf gespeelde competitiewedstrijden. Voor het team resulteert deze matige serie van wedstrijden in een flinke uitdaging om deze vervelende neerwaartse spiraal te doen kantelen.

Trainer Jacob Russchen van v.v. Gorredijk moest flink improviseren om een fit team op de been te brengen. Het was Thys Kooistra die als basisspeler debuteerde centraal achterin, hij werd geflankeerd door Jan v/d Leeuw. Op het middenveld waren zowel Frits Borduin, Johannes Veenstra als Marco Schots nog afwezig en dus maakte Lars Schenkel zijn opwachting.

Evenals in Gorredijk heeft ook Black Boys de beschikking over een zwakke grasmat. Aan verzorgd voetballen dachten beide teams dan ook niet in de openingsfase van de wedstrijd. Het was Black Boys dat furieus uit de startblokken kwam en daardoor Gorredijk tot ver op eigen helft drukte. Al in de tweede minuut was het Gorredijk speler Fokko Posthumus die de bal adequaat van de doellijn kopte en daarmee een doelpunt wist te voorkomen. Naast deze kans zorgde de opportunistische strijdwijze van de thuisploeg voor veel schotkansen van buiten het strafschopgebied. Ook de veelal volgende corners waren erg gevaarlijk maar konden door Gorredijk op juiste wijze worden verdedigd.

De gasten uit Gorredijk moesten er alles aan doen om niet te worden overlopen door de thuisploeg. Toen deze storm na ruim een kwartier spelen echter ging liggen was het Gorredijk dat in de wedstrijd het initiatief pakte. De korte wegdraai acties van middenvelder Jelmer Posthumus werden echter structureel gevolgd door overtredingen van de thuisploeg. Het was na ruim een kwartier spelen in de eerste helft Mart van der Tuin die namens Gorredijk voor gevaar zorgde. Zijn schot uit de draai belande echter in de handen van de Black Boys goalie.

Door de druk die Gorredijk inmiddels uit wist te oefenen op het team uit Sneek kregen de bezoekers vele corners te nemen. Uit één van deze corners leek Merijn de Jong zijn team op een 0-1 voorsprong te gaan zetten. Zijn magnifieke lob van buiten het strafschopgebied belande uiteindelijk buiten bereik van de keeper op de lat. En als het dan voor jouw team niet meezit dan liggen er voor de tegenpartij altijd mogelijkheden om hiervan te profiteren. Na lang oefenen was het dan ook de thuisploeg dat uit een corner op een 1-0 voorsprong kwam. Na dit doelpunt viel aan beide kanten nauwelijks nog een mogelijkheid te noteren en gingen beide teams rusten met een 1-0 tussenstand.

De tweede helft ging Gorredijk furieus van start. De inmiddels ingevallen Sake Rinsma (voor Jorrit Krist) en Merijn de Jong kregen binnen een tijdsbestek van twee minuten twee dotten van kansen. Waar het in eerste instantie Sake Rinsma was die vanaf links alleen op de keeper af mocht gaan en oog in oog met de goalie faalde, was het een kleine minuut later Merijn de Jong die een 100% scoringskans in de handen van de keeper deed doen belanden. Dat het team uit Sneek zeker achterin kwetsbaar is bewezen de gasten uit Gorredijk, echter vergaten de gasten de trekker over te halen. Van goed voetbal was aan beide kanten nauwelijks sprake en dus moesten er vele duels uit worden gevochten.

Nadat in de 55e minuut wederom Rinsma een goede actie op de vuisten van de keeper zag belanden was het Black Boys dat vrij simpel onder de druk vandaan kon voetballen. De thuisploeg had het echter aan een speler van Gorredijk te danken dat ze op een 2-0 voorsprong kwamen. Een ongelukkige eigen goal van Lars Schenkel verdween kansloos achter doelman Jesse Bilstra. Om nog het één en ander te forceren deed Gorredijk nog verwoede pogingen middels een tweetal wissels. Het was de thuisploeg die hier een passend antwoord op had en zo eenvoudig richting een driepunter kon voetballen. Na open huis in de organisatie van Gorredijk was het na drie minuten in blessuretijd een Black Boys speler die de nederlaag voor Gorredijk nog groter maakte. De wedstrijd eindigde in een 3-0 overwinning voor Black Boys dat daarmee de positie in de bovenste regionen handhaaft.

Gorredijk moet de resterende wedstrijden van het seizoen punten gaan pakken om degradatie of nacompetitie voetbal naar de vijfde klasse te ontlopen. Met de kwaliteit in de selectie zit dit wel goed. Echter moet het team nu wel net als vele tegenstanders de volle 90 minuten concentratie op kunnen brengen en vanuit werkvoetbal een goede wedstrijd op de mat leggen. Vanuit deze positieve energie kun je als team weer stappen maken om de broodnodige punten binnen te slepen. Te beginnen volgende week zondag thuis tegen Terschelling, aanvang 12:00.