Gorredijk herhaalt remise tegen Surhuisterveen

september 26, 2016 in nieuws door Redactie

vv gorredijkGorredijk | Na de prima overwinning van vorige week in en tegen Haulerwijk stond deze middag de thuiswedstrijd tegen Surhuisterveen op het spel voor Gorredijk.
De ploeg uit de gelijknamige plaats was ook vorig seizoen de tegenstander van het eerste elftal en de laatste ontmoeting dateert van oktober van het vorige jaar en eindigde toen in een remise (2-2).

De hele week werd er ontspannen getraind en waren er geen onoplosbare problemen voor trainer Jacob Russchen, echter onderschat werd de tegenstander van vandaag ook niet. Na zijn afwezigheid van vorige week nam Arjen Bergsma zijn plek centraal achterin weer in en waren er verder geen wijzigingen in de opstelling. De warmterecords die werden gebroken zorgden ervoor dat er meer dan 200 man publiek de weg naar het sportpark hadden gevonden waar de wedstrijd iets naar 14.00 begon onder leiding van de debuterende scheidsrechter bij de senioren, de heer Van der Singel.

De eerste fase van de wedstrijd was het wat aftasten van beide teams en het eerste wapenfeit viel te noteren in de 10e minuut: een voorzet van de rechterkant werd door Mart van der Tuin net over het doel gewerkt. Surhuisterveen hanteerde met succes de buitenspel val en probeerde met lange ballen de voorwaartsen te bereiken.

Het vele publiek had bij het begin van de tweede helft zijn plaats nog niet gevonden of het eerste doelpunt van deze middag viel te noteren. Jesmer de Vries begon aan een indrukwekkende solo dwars door het midden, de verdedigers van Surhuisterveen stonden aan de grond genageld. Na het tikje breed was het voor topscoorder Mart van der Tuin een koud kunstje om de bal binnen te tikken: 1-0. Daar waar Gorredijk opgelucht adem dacht te halen was het een paar minuten later alweer gelijk. Laatste man Arjen Bergsma was weg uit het centrum en de daarop volgende aanval dwars door het midden zorgde voor de 1-1.

Vanaf dat moment had Gorredijk geen grip meer op de wedstrijd. Vooral de middenvelders liepen er wat verloren bij en een afgekeurde goal in de 65e minuut hielp dan ook niet echt. Echter in de 76e minuut viel de mooiste goal van de middag te bewonderen. Een cross pass van Arjen Bergsma vanaf de rechterkant werd door Jesmer de Vries prachtig aangenomen en panklaar gelegd voor de andere voet om daarna keihard te worden ingeschoten: 2-1. De opluchting aan Godykster kant was bijna voelbaar maar het was uiteindelijk Surhuisterveen dat bij het scheiden van de markt toch nog een gelijkspel uit het vuur wist te slepen.

In de 80e minuut kwam een vrije trap van de rechterkant in een mêlee van spelers terecht, binnen de 16, en wist de spits van Surhuisterveen nog net zijn voet er tegenaan te zetten die zelfs goalie Van der Woude te machtig was en eindigde dit boeiende duel in een 2-2 gelijkspel, en werd het zodoende een herhaling van oktober 2015.

Gorredijk, maar ook Surhuisterveen handhaven hiermee hun positie in de bovenste regionen van 4B en mag Gorredijk volgende week de verre reis naar gaan maken.