Gorredijk geeft overwinning uit handen

maart 16, 2015 in nieuws door Redactie

vv gorredijkDoor Michiel Hornstra
Gorredijk | Door de concurrentie van Heerenveen-Ajax en het frisse windje was het rustig op sportpark Kortezwaag. Waar normaal gesproken de supporters de gang naar het voetbalveld makkelijk weten te vinden was het nu angstvallig rustig op de tweede supersunday achter elkaar. Niets leek er aan de hand na een kwartier spelen in de tweede helft. Warga leek zich bij een nederlaag neer te hebben gelegd toen het scorebord de 2-0 tussenstand aangaf en Warga tot dan toe niks in had te brengen tegen de thuisploeg. Binnen acht minuten kantelde de wedstrijd echter naar 2-3 en was er voor Gorredijk geen houden meer aan. Eindstand 2-5.

Zonder Frits Borduin, Sake Rinsma en Merijn de Jong stond er ondanks het gemis van deze spelers een thuisploeg dat op papier niet onder hoefde te doen voor de gasten uit Warga. De uitwedstrijd eindigde in een 3-3 gelijkspel en wat toen vooral opviel was de rappe aanvallers in Wargaaster dienst. De overwinning van vorige week tegen Nieuweschoot, waarbij geen enkele kans werd weggegeven, zorgde voor veel vertrouwen. Het was dan ook de thuisploeg dat vanaf het beginsignaal het initiatief probeerde te pakken. Het spel was in deze fase echter zeer rommelig aan beide kanten. Van goed voetbal was nog totaal geen sprake en de ballen vlogen regelmatig over de zijlijn.

Ondanks het goede spel van de thuisploeg waren het de gasten uit Warga die voor het eerste gevaar zorgden. Een vrije trap werd goed ingedraaid en hoefde alleen nog maar aan te worden geraakt. Goalie Jesse Bilstra zag tot zijn geluk dat de bal voorlangs vloog. Buiten dit speldenprikje was het team van Warga geen schim van de ploeg die in de heenwedstrijd nog zo fris en frivool voetbalde. Gorredijk was hen dit keer op alle fronten de baas en het kon dan ook niet lang uitblijven dat er een doelpunt zou vallen. Het creëren van kansen bleek echter ook voor de thuisploeg niet eenvoudig en het waren met name de tweede ballen die moesten worden gewonnen. Aan een middenveld met werkvoetballers Johannes Veenstra en Marco Schots is dat wel toevertrouwd. Hangend op links was het Jelmer Posthumus die voor het meeste gevaar zorgde aan de kant van de thuisploeg. Posthumus kwam een aantal keren gevaarlijk naar binnen, maar zijn schoten misten precisie. Ook zijn collega aanvaller Mart van der Tuin kwam een aantal keren gevaarlijk door. Na een goede actie belandde zijn schot in het zijnet en niet veel later was het Johannes Veenstra die een schot afvuurde na goed werk van van der Tuin. Het was echter Jorrit Krist die de thuisploeg op voorsprong zette.

In de 35e minuut belandde een klutsbal voor de voeten van Krist en wist hij de bal het laatste zetje te geven. Tien minuten later was het wederom Krist die scoorde en daarmee zijn team op een 2-0 voorsprong zette. Een fout bij een verdediger van Warga deed de bal in de voeten belanden van Mart van der Tuin. Van der Tuin hield het overzicht en bracht Krist in stelling om voor open goal de bal het laatste zetje te geven. Een fijne opsteker voor de thuisploeg zo vlak voor de rust. Fokko Posthumus moest geblesseerd in de kleedkamer achterblijven en werd vervangen door Lars Schenkel. De verwachte storm van de gasten uit Warga bleef uit en het was de thuisploeg die domineerde. Er werden enkele flinke kansen gecreëerd om de score verder uit te bouwen. Een goed genomen vrije schop van Jorrit Bijlsma werd door Jorrit Bijker panklaar gelegd voor van der Tuin. Zijn schot belandde echter in de handen van de Warga goalie.

De fase die daarna volgde was echt ongelooflijk. Er was voor de thuisploeg totaal niets aan de hand, maar in een tijdsbestek van acht minuten werd de wedstrijd volledig uit handen gegeven. Allereerst was er een corner waarbij de Gorredijk spelers stonden te dromen en zo Warga de kans gunden om de bal simpel binnen te tikken. Niet veel later was het goalie Bilstra die de bal simpel inleverde bij een Warga speler die de bal voor open goal binnen kon schieten, waarbij Bilstra voorafgaand aan de fout de bal simpel in de handen had kunnen pakken. Slotstuk van dit acht minuten durende offensiefje was een goede goal van de flankspeler van Warga. Een wedstrijd waar tot dan toe niks aan de hand was werd door de thuisploeg volledig uit handen gegeven. Ook de ingevallen Jan van der Leeuw en Alwin Bijlsma waren niet bij machte om het duel te doen kantelen. Gorredijk was na de fase van acht minuten met drie tegengoals machteloos en moest toekijken hoe Warga de score verder uitbouwde. Dit deden de gasten voortreffelijk want de ballen werden mooi binnengeschoten. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een 2-5 nederlaag voor Gorredijk. Na een kwartier spelen in de tweede helft met een 2-0 tussenstand en een veel beter Gorredijk was er niemand die daar toen rekening mee hield. Volgende week wacht een pittige uitwedstrijd. In Sneek is Black Boys de tegenstander.