Fairtrade certificaat voor Bibliotheek Gorredijk

november 4, 2016 in nieuws door Redactie

Romkje Nolles en Roelov Kuipers namen het certificaat Fairtrade namens de bibliotheek in ontvangst.

Romkje Nolles en Roelov Kuipers namen het certificaat Fairtrade namens de bibliotheek in ontvangst.

Gorredijk | Bibliotheek Gorredijk heeft op donderdag 3 november het certificaat Fairtrade in ontvangst genomen. Het certificaat is uitgereikt omdat in de bibliotheek fairtrade producten gebruikt en verkocht worden.

De uitreiking vond plaats tijdens een feestelijke bijeenkomst in de bibliotheek van Gorredijk. Naast de bibliotheek kregen ook PCBS De Librije, Kapsalon Caroline, Massage & Beauty en Nanny Gebruikte kleding en woonaccessoires het Fairtrade certificaat. “Wij gebruiken al lange tijd fairtrade producten. Het is voor ons niet meer dan vanzelfsprekend”, aldus Marna Jongsma, voorzitter van De Librije. Samen met juf Joke Visser was ze aanwezig om het certificaat in ontvangst te nemen. Beiden onderstreepten dat ze de vanzelfsprekendheid van fairtrade producten ook aan de leerlingen willen meegeven.

Het certificaat werd uitgereikt door Werkgroep Fairtrade Opsterland. Marion Jellema van de Wereldwinkel ziet een stijgende lijn in het gebruik van fairtrade. “Ook in onze gemeente zien steeds meer bedrijven en organisaties het belang in van eerlijke handel en verantwoord ondernemen.”

De uitreiking vond plaats in de Fairtrade Week (29 oktober tot 6 november). In alle bibliotheken in Opsterland is tijdens deze week een informatiekraam over Fairtrade aanwezig.