Eijer Producties Gorredijk organiseert danskampioenschappen

april 14, 2015 in nieuws door Redactie

eijer auditiesGorredijk/Jubbega | Eijer Producties organiseert in het weekend van 25 en 26 april twee grote evenementen op het gebied van sport en cultuur. Op zaterdag 25 april vindt het IFKD plaats. Het Iepen Frysk Kampioenskip Dûns en op zondag 26 april het IFKF, het Iepen Frysk Kampioenskip Free Running. Beide evenementen vinden plaats in het Multifunctioneel gebouw de Kompenije in Jubbega.

IFKD

Het IFKD is een open danswedstrijd in Friesland waar iedereen aan mee mag doen. Jong, oud, beginners en gevorderden. Naast de verschillende leeftijdscategorieën zijn er ook twee verschillende disciplines, namelijk Streetdance en Jazz/ Modern. Deze disciplines zijn ook weer opgedeeld in recreatie, selectie en demo.

Om het programma wat meer divers te maken, heeft Eijer Producties ervoor gekozen om de discipline Jazz en Modern toe te voegen. Tegenwoordig worden er veel wedstrijden georganiseerd, maar dit is in het algemeen alleen Streetdance. Eijer Producties wil graag dat het publiek en de dansers ook kennis maken met de andere facetten van de dans.
Er zullen 1200 dansers deelnemen aan de wedstrijd, die duurt van 11.30 uur tot 20.00 uur.

IFKF

Voor zondag 26 april wordt de dansvloer omgebouwd voor een echt Free Run parcour. Op deze dag wordt de eerste echte Iepen Frysk Kampioenskip Free Running georganiseerd.

Het IFKF is niet alleen leuk voor alle Free Runners uit het Noorden, maar ook voor mensen die tot op heden nog niets met Free Running hebben. Voor het publiek is het pracht spektakel om te zien hoe jongens en meiden van hoge torens springen door middel van salto’s, zich verplaatsen van de ene auto naar de andere en mooie tricks doen op een airtrickmat.

Vanaf 11 uur kunnen Free Runners komen om mee te doen aan de Jam. Dit houdt in dat er vrij mag worden getraind. In de middag start de wedstrijd. Er zijn drie verschillende wedstrijden, die weer onderverdeeld zijn in leeftijdscategorieën.
– Speed (Zo snel mogelijk van punt A naar punt B)
– Show (Wie heeft de mooiste tricks)
– Speed&Show (Combinatie van bovenstaande categorieën)

Entree is beide dagen 5 euro. Meer informatie is te vinden op www.ifkd.nl en www.ifkf.nl