Eijer brengt nieuwe musical Simba op podium De Skâns Gorredijk

april 28, 2014 in nieuws door Redactie

De hoofdrol in Simba wordt door drie cursisten gespeeld.

De hoofdrol in Simba wordt door drie cursisten gespeeld.

Gorredijk | De dans-, zang- en toneelcursisten (DTZ) van Eijer Producties spelen zaterdag 17 en zondag 18 mei de musical Simba in De Skâns te Gorredijk. Deze onvergetelijke Disney-klassieker volgt de avonturen van Simba, de zoon van leeuwenkoning Mufasa.

Simba is een leeuwenwelp die niet kan wachten om zelf koning te worden. Terwijl Simba geniet van een onbezorgde jeugd in zijn vaders koninkrijk, smeedt zijn oom Scar samen met een groep hyena’s snode plannen. Hij wil zowel Mufasa als Simba uit de weg ruimen en zo zelf de macht grijpen. Helemaal alleen in de woestijn moet Simba zien te overleven, maar al snel komt hij het hilarische stokstaartje Timon en zijn hartelijke vriend Pumbaa het wrattenzwijn tegen. Samen gaan ze een zorgeloos leven tegemoet, ofwel ‘Hakuna Matata’.

De musical wordt driemaal opgevoerd: zaterdag 17 mei om 14:30 en 20:00 uur en zondag 17 mei om 16:00 uur. Eijer Producties heeft drie musicalgroepen (DZT) in de leeftijd van 10 tot en met 12 jaar. Elke voorstelling speelt een andere groep de hoofdrol. De rol van kleine Simba wordt gespeeld door Benthe Britt de Haan (Hemrik), Rosalie Kemna (Gorredijk) en Ellen Postma (Gorredijk). De jongeren die in deze musical meespelen, zijn allemaal tussen 10 en 12 jaar. Sommige zitten al een aantal jaar op les, maar er zijn ook een aantal bij, die dit jaar voor het eerst meedoen.

De cursisten hebben het hele seizoen gerepeteerd om uiteindelijk een prachtige productie neer te zetten. Het bijzondere aan alle producties van Eijer Producties, is dat iedereen mee mag doen, ongeacht het talent. Eijer Producties vindt het belangrijk dat kinderen en jongeren kunnen ervaren hoe het is om op een podium te staan en hierdoor zelfverzekerder te worden.

Dit seizoen zullen nog een aantal producties van Eijer Producties op de planken komen, zoals: ‘Morgen’ en de eindvoorstelling ‘Eijer Producties Droomt’. Twee weken gelenden schitterde de musical ‘Welkom in de Sixties’ al in De Skâns.

Kaarten kosten € 7,50 en kunnen voor aanvang van de voorstellingen aan de kassa van De Skâns worden gekocht.