Diana van der Vorst speelt vanaf volgend seizoen voor LDODK/AH

mei 3, 2014 in nieuws door Redactie

Diana van der Vorst.

Diana van der Vorst.

Gorredijk | Diana van der Vorst (20), speelster van Jong Oranje, speelt vanaf volgend seizoen voor LDODK/AH Gorredijk. Van der Vorst komt dit seizoen uit voor Nic./Alfa College, maar korfbalde tot vorig seizoen bij kv Hoogkerk. Het laatste jaar Hoogkerk speelde ze in de Hoofdklasse.

“Maar ik heb de ambitie om op het hoogste niveau te spelen, daarom ben ik toen overgestapt naar Nic. Dit jaar heeft echter niet gebracht wat ik er van verwachtte. De selectie bleef niet op peil, we zijn gedegradeerd en nu vertrekken meer spelers. Ik wil graag op het hoogste niveau blijven spelen, dus vandaar de stap naar LDODK. Ik zie in Gorredijk een eenheid tussen spelers en supporters en de ambitie om een stabiele middenmoter in de League te worden. Dat spreekt mij erg aan. Bovendien speelt LDODK een prettig soort allround korfbal wat voor zowel spelers als publiek heel prettig is.”

Trainer/coach Jan Sjoerd Pool is blij met de komst van Diana. “Het is een allround speelster die goed in ons systeem past. Wij willen graag dat iedereen scoort, in de steun kan spelen en kan verdedigen. Diana kan dat. Ze is nog heel jong en zeer gedreven. Ik denk daarom dat zij goed in onze selectie past.”