De KidsKunst tentoonstelling bij Museum Opsterlân groeit gestaag

juni 26, 2014 in nieuws door Redactie

Museum_Opsterland.Gorredijk | Vorige week hebben leerlingen uit klas 1D van de Burgemeester Harmsma school onder leiding van studenten van de NHL te Leeuwarden dankbaar gebruik gemaakt van de mogelijkheid om het museum in Gorredijk in te richten. Dit gebeurde in het kader van de nieuwe tentoonstelling KidsKunst.

De leerlingen deden zelf onderzoek naar de geschiedenis van Opsterland. In de tentoonstelling belichten ze onder andere de bibliotheken, de voetbalvereniging, de wekelijkse markt en meer. Alle onderwerpen zijn voorzien van zelfgemaakte objecten en teksten.

Tijdens een aantal workshops met verschillende technieken zijn er door een aantal kinderen prachtige kunstwerken gemaakt die reeds hun plaats in de benedenruimtes van het museum hebben gekregen.

De mogelijkheid bestaat ook nog om verzamelingen, of andere door de jeugd gemaakte kunstwerken toe te voegen aan deze tentoonstelling.

Neem voor meer informatie contact op met Museum Opsterlân via 0513 462930, info@museumopsterland.nl of de Facebookpagina.