CvK Jorritsma opent Fijn Wonen op Romein-locatie

juni 18, 2016 in nieuws door Redactie

fijn wonen 1

fijn wonen 2

fijn wonen 3

fijn wonen 4

fijn wonen 5

fijn wonen 6

fijn wonen 7

fijn wonen 8Gorredijk | De afgelopen twee maanden is er met man en macht gewerkt om de stilgelegde fabriek op de voormalige Romein-locatie in Gorredijk nieuw leven in te blazen. De fabriek, die de naam Fijn Wonen Factory krijgt, is productieklaar. Op vrijdag 17 juni werd de fabriek officieel geopend door John Jorritsma, Commissaris van de Koning in Fryslân.

In de Fijn Wonen Factory worden de door Van Wijnen ontwikkelde prefab vloerelementen geproduceerd voor Fijn Wonen Nieuwbouw. Op 20 mei jongstleden werd het eerste element gestort voor het project 40 Nul-Op-de-Meter-woningen in Joure in opdracht van Accolade. De komende weken wordt de tweede hal ingericht en rondom de bouwvak zullen ook de wandelementen uit de fabriek aan De Klok rollen. Als de Fijn Wonen Factory op volle kracht draait, komen er dagelijks twee huizenpakketten uit de fabriek.

Van Wijnen plukt de vruchten van de toegenomen woningbouw. De fabriek van Van Wijnen in Heerenveen, waar de prefab beton woningbouwcasco’s worden gemaakt, zit aan de top van zijn productie. Vanuit de positieve landelijke vooruitzichten is gekozen voor uitbreiding van de productiecapaciteit in Gorredijk. De verwachting is dat er tien tot vijftien mensen aan de slag kunnen in de fabriek.

Ook tekenden op 17 juni elf partijen een 25-jarige samenwerkingsovereenkomst voor Fijn Wonen Nieuwbouw. Samen staan deze partners voor een 25-jarige inspanningsverplichting tot de continue ontwikkeling, innovatie en kwalitatieve verbetering van het concept Fijn Wonen. Door de intensieve samenwerking van deze elf partijen in de afgelopen periode is het nu al mogelijk om Fijn Wonen inclusief een prestatiegarantie (energieverbruik, warmte, comfort, etc) van 25 jaar te kunnen aanbieden. Nog niet eerder gingen partijen een dergelijke samenwerking aan. Fijn Wonen biedt de mogelijkheid om energieneutrale woningen neer te zetten waarin woon- en zorgbehoeftes op elkaar zijn afgestemd. Zo wordt het mogelijk om goedkoper en langer thuis te wonen. Er wordt onder andere gebruik gemaakt van slimme technologie om de bewoners op afstand zorg te kunnen bieden.

Foto’s Henk Stoelwinder