Buurtsportcoaches Opsterland starten in Gorredijk

september 22, 2014 in nieuws door Redactie

sport in opsterlandGorredijk | In de Burgemeester Harmsmaschool te Gorredijk wordt op woensdag 24 september het officiële startsein gegeven van het buurtsportwerk in de gemeente Opsterland. Onder de noemer ‘Sport in Opsterland’ gaat een team van vier buurtsportcoaches aan de slag om sport- en beweegactiviteiten te organiseren en de samenhang tussen sportaanbieders, scholen en organisaties op het gebied van zorg en welzijn te versterken. Buurtsportwerk is een initiatief van de gemeente Opsterland, Timpaan Welzijn, Burgemeester Harmsma School, PRIMO en VSCO. Zij worden hierin ondersteund door Sport Fryslân.

Het project heeft als doel de kwaliteit van het bewegingsonderwijs op basisscholen te bevorderen, na- en tussenschoolse sportactiviteiten voor de jeugd te organiseren, sportverenigingen te ondersteunen en te versterken en niet of minder actieve inwoners te interesseren voor sport en bewegen. Buurtsportwerk is het vervolg van het project Zuidoost Friesland in beweging, dat de afgelopen jaren draaide.

Programma 24 september

15.30 – 17.30 uur: Sportieve kick-off voor jong en oud
Bij de Burgemeester Harmsma School vinden verschillende sportactiviteiten plaats voor jong en oud: klimmen, koersbal, freestyle voetbal, tafeltennis, diverse circusspelen, dans en judo. En natuurlijk zijn er luchtkussens om lekker op te springen. Een uitstekende manier dus om kennis te maken met verschillende sporten. De buurtsportcoaches zijn aanwezig om iedereen te informeren over de sportmogelijkheden in Opsterland.

19.00 – 19.30 uur: Perspresentatie
Afgevaardigden van de gemeente Opsterland, Timpaan Welzijn, Burgemeester Harmsma School, PRIMO en VSCO ondertekenen de samenwerkingsovereenkomst. Wethouder Piet van Dijk geeft een toelichting op het project.

19.30 – 22.30 uur: Bijeenkomst ‘Kloppend hart’ voor verenigingen
‘Kloppend hart’ is een inspiratiesessie voor sportverenigingen. NOC*NSF licht de landelijke en regionale ontwikkelingen toe en neemt de bestuurders van de sportverenigingen mee in de vraag: ‘Waarvan gaat jullie hart sneller kloppen?’. Door ambities te formuleren en er uitvoering aan te geven staan verenigingen sterk(er) voor de toekomst. Met de buurtsportcoaches wordt besproken welke ondersteuning de verenigingen nodig hebben om hun ‘kloppend hart’ te versterken. Nederlands en wereldkampioene aangepast wielrennen Alyda Norbruis uit Ureterp opent de avond met een inspirerend verhaal over haar carrière.

Meer informatie
Meer informatie is te vinden op de Facebook-pagina van ‘Sport in Opsterland’: www.facebook.com/sportinopsterland.