Boost Gorredijk fleurt donker steegje op met bloemen

maart 17, 2014 in nieuws door Redactie

Bloemen 'boost' voor Gorredijk.

Bloemen ‘boost’ voor Gorredijk.

Gorredijk | Het mag wel wat gezelliger in Gorredijk vindt initiatiefgroep Boost Gorredijk. Niet alleen zet de groep zich in voor een levendig winkelhart zonder leegstaande winkels, ook aan de aankleding wordt gedacht. Zaterdag 28 maart gaan vrijwilligers dan ook aan de slag met het het ‘boosten’ van het centrum.

De vrijwilligers starten zaterdag 28 maart om 8:00 uur. Als eerste wordt de steeg naast de voormalige Trekpleister aan de Langewal aangepakt. De steeg oogt rommelig en donker en is daarmee niet uitnodigend voor het winkelend publiek. Hoewel de steeg een nieuwe bestrating en verlichting krijgt in het kader van het plan Centrum Oost, wil Boost Gorredijk meer. “We gaan de steeg tot 2,5 meter hoog wit sauzen en proberen foto’s of muurschilderingen te regelen voor deze witte wanden.” Als ‘finishing touch’ worden plantvakken aangebracht.

Boost Gorredijk is te vinden op Facebook. Daar kunnen vrijwilligers zich aanmelden en nieuwe ideeën geplaatst worden. De groep is met name op zoek naar ideeën voor het invullen van lege winkelpanden maar ook tips voor het ‘boosten’ van stegen, de Hoofdstraat en de kade’s zijn van harte welkom.