Bloeiend centrum Gorredijk door OKO en Maatwurk Ondersteuning

juli 1, 2014 in nieuws door Redactie

Jeffrey Postma, Sander de Jong, Jetze de Vries (Maatwurk) en Meine de Jong (OKO) bij de officiële ingebruikname.

Jeffrey Postma, Sander de Jong, Jetze de Vries (Maatwurk) en Meine de Jong (OKO) bij de officiële ingebruikname.

Gorredijk | Het idee van Boost Gorredijk om het centrum van Gorredijk nog mooier te maken met ‘hanging baskets’ was goed, maar in de praktijk bleek het water geven lastiger dan gedacht. Gelukkig zijn er ondernemers die in oplossingen denken. Maatwurk Ondersteuning uit Gorredijk kwam spontaan met de oplossing om het watergeven door een tweetal vaste medewerkers te laten doen. Zo zijn Jeffrey Postma en Sander de Jong nu verantwoordelijk voor deze klus.

Toch was er nog een hobbel te nemen, want er moest een systeem bedacht worden om de bloemen op hoogte water te geven. Alweer een creatieve ondernemer, Poortman Techniek uit Gorredijk, bedacht een ingenieus systeem waarmee de medewerkers van Maatwurk de klus moeiteloos kunnen klaren. Jeffrey en Sander en hun collega’s van Maatwurk zijn al langer een vertrouwde verschijning in het centrum van Gorredijk. In samenwerking met de Gorredijkster ondernemersverenigingen ruimen zij al een aantal jaar het zwerfvuil op.

De bloemen hangen, het systeem is bedacht, het water geven kan plaats vinden. Maar er worden ook kosten gemaakt. Boost Gorredijk is een stichting die afhankelijk is van financiële steun van derden. Gelukkig bleek hier de saamhorigheid met andere ondernemersverenigingen. Ondernemerskring Opsterland (OKO) heeft als doelstelling onder andere een prettig woon- en werkklimaat in de gemeente Opsterland. Dit initiatief van Boost Gorredijk en de inzet van Maatwurk was voor de OKO aanleiding om financiële steun te verlenen. Dankzij deze steun is het mogelijk om de benodigde materialen aan te schaffen.

De projectgroep Boost Gorredijk is aanjager van de opfleur-actie. Samen met zoveel mogelijk enthousiaste vrijwilligers en ondernemers willen zij Gorredijk nog aantrekkelijker maken. Een van de speerpunten is het verbeteren van de uitstraling van het centrum. Dat is mede dankzij Maatwurk en OKO gelukt.

Meer informatie over Boost Gorredijk is te vinden op www.boostgorredijk.nl. De actie kan ook gevolgd worden via www.facebook.nl/boostgorredijk.