Bliksemstart bezorgt Gorredijk drie punten

maart 14, 2017 in nieuws door Redactie

Gorredijk | Na twee voetballoze zondagen mocht de hoofdmacht van Gorredijk op eigen veld aantreden tegen Nieuw Roden. Voor beide ploegen een belangrijke wedstrijd, voor Gorredijk om de koppositie te handhaven en voor Nieuw Roden was de stand in de 2e periode van belang.

In de wedstrijd in Roden in november van het vorige jaar lieten beide ploegen, in een zeer aantrekkelijke wedstrijd, zien dat het terecht was dat beide ploegen bovenin meedraaien. Onder heerlijke omstandigheden en met flink wat publiek langs de kant begon even na twee uur de wedstrijd die volgens Nieuw Roden ‘de wedstrijd der wijdstrijden’ zou worden.

Het was echter de thuisploeg die een droomstart kende. Al in de 5e minuut was het Hille van Goinga die met een harde, droge schuiver van rand 16 Gorredijk op een 1-0 voorsprong zette. Nieuw Roden was nog niet van deze klap bekomen of een minuut later was het al 2-0. Een voorzet van de linkerkant van de schoen van Jesmer de Vries werd door dezelfde Hille van Goinga binnen getikt.

Gorredijk nam dan gas terug, zakte wat meer in en liet Nieuw Roden meer het balbezit. Echter, kansen leverde dit verder niet op waardoor beide ploegen na 45 minuten de kleedkamer opzochten met een 2-0 voorsprong voor de Blauw-Witten.

In het tweede bedrijf probeerde Nieuw Roden meer druk te zetten en ging oppertunistischer spelen ; het hanteerde veelal de lange bal maar echt gevaar voor de goal leverde dit niet op. Van goed voetbal was in de tweede helft door het zeer slechte veld van beide kanten geen sprake meer. Goed combineren was op deze ondergrond onmogelijk en de kansjes van beide ploegen waren op een hand te tellen.

Na 90 minuten vond de goed leidende arbiter het welletjes en kon Gorredijk drie zeer belangrijke punten bijschrijven. De drie punten kregen nog een gouden randje toen het bericht binnenkwam dat de buren van THOR concurrent Surhuisterveen met een 6-3 nederlaag naar huis hadden gestuurd. Al met al een zeer matige wedstrijd op een knollentuin waarbij achteraf het resultaat het enige was wat telde.