Bizar einde aan wedstrijd Haren-Gorredijk

oktober 3, 2016 in nieuws door Redactie

vv gorredijkScheidsrechter speelt dubieuze rol na vermeende handsbal

Haren/Gorredijk | In deze week van de scheidsrechters was het vandaag scheidsrechter De Vries die een dubieuze rol speelde bij de wedstrijd tussen Haren en Gorredijk.

De verre uitwedstrijd voor Gorredijk begon stipt om 14.00 uur onder heerlijke omstandigheden. De verhouding supporters was ongeveer gelijk. Trainer Jacob Russchen had aan Godykster kant maar één verandering in zijn opstelling doorgevoerd: Hylke Bergsma nam de plaats in van Bas van Veen op de rechterflank.

Gorredijk kende een droomstart deze middag, al in de 2e minuut werd een corner van de linkerkant bij de 2e paal door Fokko Posthumus panklaar gelegd voor goalgetter Mart van der Tuin die de bal simpel binnen wist te tikken. De bezoekers stonden al snel op een comfortabele voorsprong van 0-1. Echter lang kon Gorredijk niet van deze voorsprong genieten. Amper 5 minuten later lag de bal aan de andere kant in het netje. Een loepzuivere voorzet van de linker kant werd door de spits van Haren prima in de bovenhoek gekopt en bracht hiermee beide ploegen weer op gelijke hoogte.

Echt goed voetbal was op het slechte veld van Haren bijna niet mogelijk. Veel spelers gleden uit en beide ploegen hanteerden vaak de lange bal. In de 33e minuut kwam Gorredijk toch op een terechte voorsprong. Na een overtreding op Mart van der Tuin gaf de scheidsrechter voordeel waarna de scherpe voorzet van Jesmer de Vries prima wordt ingeschoten door Hylke Bergsma. Gorredijk had op dat moment het betere van het spel en dat betaalde zich op slag van rust uit. Uit wederom een corner was het nu Jesmer Schots die met een droge knal de bal binnen schoot en de bezoekers op een 1-3 voorsprong zette.

Het tweede bedrijf was nog maar nauwelijks begonnen of de wedstrijd kreeg een zeer rare wending. Uit een voorzet van de linksbuiten van Haren wordt in de beruchte zestien hands gemaakt. De scheidsrechter floot, vervolgens keek iedereen wat de man ging doen. Het was duidelijk dat hij het niet wist, hij riep de aanvoerder, Arjen Bergsma, van Gorredijk bij zich. Tegen Bergsma gaf de scheidsrechter aan dat hij de overtreding niet geconstateerd had maar “iets” had gehoord wat klonk als een handsbal. Of de aanvoerder maar even het nummer van de desbetreffende speler wilde geven zodat hij verdere acties kon ondernemen. Begrijpelijkerwijs deed/wist Arjen dit niet waarop arbiter De Vries besloot om het duel dan maar te staken.

Ook verder overleg in de kleedkamer leverde niets op. Arbiter De Vries wilde naam en rugnummer van de betrokken speler weten anders werd er niet meer gevoetbald. Aanvoerder Bergsma kreeg zelfs nog een gele kaart van de arbiter wegens “tegenwerking’ en het ( sportieve) duel werd definitief gestaakt.

In deze week van de arbitrage lag ook de nadruk op het respect voor de man met de fluit en zijn assistenten maar de gedachtegang van arbiter D e Vries was deze middag niet te volgen. Hij kon de wedstrijd niet naar zijn hand zetten zullen we maar zeggen. Wordt vervolgd.