BAS wil nieuwe kansen voor Skâns Gorredijk op huidige plek

maart 3, 2014 in nieuws door Redactie

De Skâns trekt nog altijd veel publiek. Foto: Marije Geertsma (c)

De Skâns trekt nog altijd veel publiek. Foto: Marije Geertsma (c)

Gorredijk | Lokale partij BAS Opsterland steunt nieuwe kansen voor De Skâns op de huidige plaats. Mede naar aanleiding van berichten in de media over sloop, verplaatsing en faillissement van De Skâns en de daarop volgende handtekeningenactie, organiseerde BAS een Burgercafé hierover.

BAS-voorzitter Klaas de Boer vat de resultaten dan dit Burgercafé samen: “Er is kritiek op slechte communicatie vanuit de gemeente. De Skâns is meer dan een theater. De Skâns moet weer een sterk merk worden, particulier initiatief moet De Skâns gezond maken. Ondernemer Rik Dijkstra van Kik Events is in gesprek met De Skâns. Hij vertelde over de noodzaak van horeca, zalen capaciteit en podiumfunctie. Zijn investeringen in een gezamenlijk aanpak en nieuwe programmering brengt jong en oud weer terug. De Skâns met bestaande functies moet op zijn huidige plaats blijven, is een dorpshuis, theater, sport en een ontmoetingplaats voor oud en jong. De theater programmering moet onderscheidend zijn. De goede naam De Skâns terugbrengen binnen en buiten de regio.”

De conclusies en documenten zijn aangeboden aan Burgemeester en Wethouders van Opsterland en moeten volgens BAS meewegen in het nemen van een besluit over De Skâns.